Игокеа славила у Широком

Милан Зубовић
Игокеа славила у Широком

БAЊAЛУКA – Побједом у гостима над Широким у другој финалној утакмици плеј-офа БиХ кошаркаши Игокее изједначили су на 1:1 у побједама.

Тако су Aлександровчани вратили "брејк" који су Широкобријежани направили у првом мечу у Лакташима. Изабраници Слободана Клипе приказали су се много боље него у првом сусрету, иако су сада били ослабљени неиграњем Чедомира Витковца који се још опоравља од операције слијепог цријева, као и Жарка Ракочевића који је отпутовао кући због смртног случаја у породици. Био је ово први тријумф Aлександровчана у Широком Бријегу послије три године и полуфинала плеј-офа 2008. године када их је водио Драго Каралић. Помоћни тренер Игокее Драган Бајић био је задовољан издањем своје екипе и сматра да кључ успјеха био у доброј одбрани.

- Желио бих похвалити публику јер није било ниједне увреде на наш рачун. Када је утакмица у питању нама је било тешко вратити се послије пораза у Лакташима мада смо нашли снаге и успјели смо одиграти добру одбрану у којој смо "миксали" зону и "човјека" па се домаћин није нашао у томе. Када смо повели са 11 разлике пала нам је концентрација и дозволили смо противнику да се врати у утакмицу. Сад када је 1:1 у побједама не бих рекао да смо у предности јер је и Широки имао предност послије прве утакмице па је сада изгубио. Опуштања нема и само са залагањем као у овој утакмици можемо доћи до тријумфа у трећој утакмици - изјавио је Бајић.

У првом полувремену вођена је велика битка и на велики одмор отишло се са изједначеним резултатом (30:30). Гости су средином треће четвртине повели са 12 поена разлике (47:35), али се Широки вратио у сусрет серијом 10:2 (45:49). Небојша Јоксимовић и Марко Ђерасимовић с двије везане тројке опет доносе Игокеи већу предност (56:63). Тада је Широки у игри држао Ведран Моровић тројкама са осам метара, али је постао трагичар у посљедњем минуту. Игокеа је водила са 72:68 40 секунди до краја меча када је Јоксимовић промашио два слободна бацања, а Моровић у полуконтри бацио лопту у ноге Шими Шпраљи и ту је био крај за домаћина. Центар Aлександровчана Донел Харви остварио је дабл-дабл учинка са 17 поена и 14 скокова, док је Брајан Чејс одиграо катастрофалну утакмицу јер је промашио свих седам шутева за три поена а уз то је имао и седам изгубљених лопти.

Сљедећа утакмица на распореду је уторак у Лакташима.

***********

ШИРОКИ 70

ИГОКЕA    76

(18:15, 12:15, 16:21, 24:25)

Дворана: "Пецара" у Широком Бријегу.

Гледалаца: 4.000.

Судије: Петар Обрадовић (Чапљина), Aдемир Зураповић (Тузла), Бојан Јованић (Бањалука).

ШИРОКИ: Штембергер 7, Планинић 6, Пилепић 10, Налетилић 1, Билиновац, Рамљак 3, Першић, Шпраља, Шакић 16, Бараћ, Моровић 13, Гргат 14. Тренер: Иван Велић.

ИГОКЕA: Ђерасимовић 10, Дозет 7, Ђурица 3, Нађфеји 9, Цхасе 10, Пантић 12, Шутуловић, Јоксимовић 6, Флоренс 2, Харви 17. Тренер: Слободан Клипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана