Игокеа са новим лицима у нову сезону

Милан Зубовић
Игокеа са новим лицима у нову сезону

Лакташи - Под диригентском палицом новог тренера Ненада Трајковића екипа Игокее данас од 18 часова одрадиће први тренинг којим ће започети припреме за нову сезону.

У њу након пет година не улази као шампион БиХ већ ће један од циљева бити повратак пехара првака у своје витрине. Као што је то обичај у свим кошаркашким клубовима тако је и Игокеа овог љета доста промијенила играчки кадар. Од прошлосезонских играча остали су Вук Радивојевић, Роберт Рикић и Ђорђе Милошевић уз омладинце Немању Николића, Аљошу Јанковића, Далибора Илића као и повратника са позајмице из Какња Дарка Талића. Осим тренера, нова лица на првом окупљању биће центар Сава Лешић и Американац Џими Гевин док ће његов земљак Треј Кел стићи вечерас и екипи се прикључити сутра. Ипак, изостаће два члана, један кошаркаш и помоћни тренер. Оправдано одсутни биће Жарко Милаковић који је заједно са Илићем дио јуниорске репрезентације Србије која се такмичила на Европском првенству у Летонији.

- Окупићемо се у Лакташима и кренути са радом те вјерујем да имамо сасвим довољно времена да се квалитетно спремимо за нову сезону. Планирано је да прве двије седмице обавимо базични дио припрема док за сада нисмо планирали одлазак у неко друго мјесто. Наравно, није искључено да отпутујемо на неке утакмице мада све зависи од тога с ким ћемо договорити контроле. И остали клубови тек крећу са радо па ћемо у ходу договарати контролне мечеве. За сада имамо договор са Цедевитом да одиграмо утакмицу и тек треба да потврдимо термин - рекао је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Игокеу ове сезоне очекује наступ у АБА лиги док ће се такмичењу у Лиги БиХ прикључити тек у завршници када буде формирана Лига 6 за првака.

Суперкуп

Игокеа ће бити домаћин другог издања Суперкупа АБА лиге који ће бити одржан од 20. до 23. септембра у Лакташима. На њему ће наступити осам екипа Црвена звезда, Будућност, Партизан, Цедевита, Морнар, Задар и Олимпија. Прошле године у Бару славила је Цедевита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана