Igokea ruši šampiona

Milan Zubović
Igokea ruši šampiona

Laktaši - U samo tri sedmice Igokea će drugi put odmjeriti snage sa Budućnosti i u meču igranom na Superkupu ABA lige bila je nadomak pobjede protiv aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja, ali je pala u finišu.

U meč trećeg kola ABA lige, koji je na rasporedu u nedjelju od 19 časova, Podgoričani stižu jači za centra Alena Omića dok  je domaćin oslabljen za Orlanda Džonsona koji je tada postigao 18 poena.

- Njihov trener Aleksandar Džikić ima 14 igrača pa će dovesti one svežije pošto će pojedini biti umorni od susreta u Evroligi pa će njihova energija i hemija zavisiti od meča sa Armanijem. Nismo odigrali dobru utakmicu protiv Cibone iako smo pobedili pa imamo dodatni elan da pokažemo da idemo napred, a ne nazad. Moramo da pokrijemo Omića i nadoknadimo 18 poena pa će neko morati da iskoči. Moramo biti dobri u napadu jer ne možemo da ih svedemo na mali broj poena - rekao je trener Igokee Nenad Trajković.

Istakao je da niko nema problema sa povredama i nada se da će njegov tim ponoviti odličnu igru iz četvrte četvrtine meča sa Cibonom.

- Moramo da se iskupimo za poraz od Mege na našem terenu i ispravimo taj kiks. Budućnost je jak protivnik, ali koga ćemo pobediti ako nećemo njih i kada ćemo ako nećemo sada - kazao je Trajković.

Rekao je da Budućnost nema velikih slabosti i nada se slaboj šuterskoj večeri.

- Ne vidim posebne slabosti i na nama je da nađemo rešenje na njihovo preuzimanje i igru sa pet niskih igrača. Tako su dobili prvenstvo, a sa Zvezdom nisu mogli da igraju jer Zvezda ima jaku centarsku liniju i izvanredne dodavače pa nisu mogli da se kockaju. Ako budemo imali dobre dodavače u mis meču koji će se dogoditi u preuzimanju možemo da odgovorimo takvoj odbrani - istakao je Trajković.

Parovi trećeg kola, subota: Crvena zvezda - Krka (17), FMP - Cibona (19), Cedevita - Mega (21). Nedjelja: Mornar - Partizan (17), Olimpija - Zadar (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana