Игокеa руши шампиона

Милан Зубовић
Игокеa руши шампиона

Лакташи - У само три седмице Игокеа ће други пут одмјерити снаге са Будућности и у мечу играном на Суперкупу АБА лиге била је надомак побједе против актуелног шампиона регионалног такмичења, али је пала у финишу.

У меч трећег кола АБА лиге, који је на распореду у недјељу од 19 часова, Подгоричани стижу јачи за центра Алена Омића док  је домаћин ослабљен за Орланда Џонсона који је тада постигао 18 поена.

- Њихов тренер Александар Џикић има 14 играча па ће довести оне свежије пошто ће поједини бити уморни од сусрета у Евролиги па ће њихова енергија и хемија зависити од меча са Арманијем. Нисмо одиграли добру утакмицу против Цибоне иако смо победили па имамо додатни елан да покажемо да идемо напред, а не назад. Морамо да покријемо Омића и надокнадимо 18 поена па ће неко морати да искочи. Морамо бити добри у нападу јер не можемо да их сведемо на мали број поена - рекао је тренер Игокее Ненад Трајковић.

Истакао је да нико нема проблема са повредама и нада се да ће његов тим поновити одличну игру из четврте четвртине меча са Цибоном.

- Морамо да се искупимо за пораз од Меге на нашем терену и исправимо тај кикс. Будућност је јак противник, али кога ћемо победити ако нећемо њих и када ћемо ако нећемо сада - казао је Трајковић.

Рекао је да Будућност нема великих слабости и нада се слабој шутерској вечери.

- Не видим посебне слабости и на нама је да нађемо решење на њихово преузимање и игру са пет ниских играча. Тако су добили првенство, а са Звездом нису могли да играју јер Звезда има јаку центарску линију и изванредне додаваче па нису могли да се коцкају. Ако будемо имали добре додаваче у мис мечу који ће се догодити у преузимању можемо да одговоримо таквој одбрани - истакао је Трајковић.

Парови трећег кола, субота: Црвена звезда - Крка (17), ФМП - Цибона (19), Цедевита - Мега (21). Недјеља: Морнар - Партизан (17), Олимпија - Задар (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана