Игокеа продајом попунила буџет

Иван Драгичевић
Игокеа продајом попунила буџет

Лакташи - Одласком Кејтина Рајнхарта у Улм Игокеа је остварила трећи трансфер ове сезоне, јер је прије њега Бамбергу продала Дорела Рајта, а Тибингену Малколма Лија, чиме је попуњен буџет за лакше функционисање до краја сезоне.

Убитачни Рајнхарт напустио је Игокеу послије само три утакмице у АБА лиги и с трофејом, јер је у Какњу освојио Куп БиХ. Биљежио је 17 поена у просјеку, показао је разигравачке квалитете, иако је примарно скорер са одличним шутом за три поена.

- Када је доведен, имали смо идеју да га нудимо даље, јер није јефтин играч. Добили смо понуду од Улма, била је најбоља од свих пристиглих и одлучили смо да га продамо. Губимо на квалитету, али свакако је крај сезоне и обезбиједили смо опстанак у АБА лиги, тако да смо испунили циљ - рекао је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Интересантно је да је Рајнхарт отишао у Њемачку као и његови претходници Рајт и Ли, а, уосталом, љетос се и Џејмс Робинсон преселио у тамошњи Бајројт. Игокеа је финансијски поново добро прошла.

- Нема посебне конекције са Њемачком, коинциденција је да су сви завршили тамо. Финансијски смо добро прошли, продајом тројице играча добили смо значајна средства за попуњавање буџета за ову сезону - додао је Додик.

Први човјек Александровчана боравио је у Лос Анђелесу током Ол стар викенда НБА лиге, гдје је додатно учврстио везе са скаутима, бившим асовима и функционерима у најјачем кошаркашком такмичењу на свијету.

- Посебно ми је драго што су људи знали за Игокеу, када сам се представљао и говорио одакле сам, знали су за наш клуб. Носим позитивне утиске, било је то одлично искуство. Далибор Илић је поново скренуо пажњу на себе, скаути га прате од 16. године и сада су оцијенили да је много напредовао. То што је изабран да буде на кампу "Кошарка без граница" довољно говори колики је потенцијал - рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана