Igokea prijeti neigranjem Lige 6

Milan Zubović
Igokea prijeti neigranjem Lige 6

Banjaluka - Rukovodstvo Igokee zaprijetilo je neigranjem bilo kojeg takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza BiH jer je nezadovoljno odlukama nelegalnog tijela koje je na sastanku odlučilo da klub iz Aleksandrovca mora igrati ligaški dio takmičenja Lige BiH.

Sastanku u Sarajevu prisustvovali su predstavnici klubova koji bi trebalo da igraju iduće sezone i dio članova Upravnog odbora KS BiH, u kojem nije bilo predstavnika Republike Srpske, koji su zamrzli svoj status.

- Igokea neće igrati Ligu BiH i ako stvari budu išle ovim tokom, neće igrati ni Ligu 6. Igraćemo ABA ligu narednih sezona, gdje za nas nema problema. Ovdje je na sceni samovolja komesara takmičenja Bože Bošnjaka, koji izmišlja pravila i donosi odluke koje njemu odgovaraju. On pokušava da izabere sudije i delegate za Ligu ove sezone koji lično njemu odgovaraju. Klubove je iskoristio za nekakvo glasanje, odnosno da usvoje pravilnik takmičenja, što je neregularno! Što se tiče kažnjavanja Igokee, nju nema ko da kazni jer savez ne funkcioniše, nema legitimnog Upravnog odbora, kao ni legitimnog generalnog sekretara i takav haos koristi Bošnjak, koji propisuje pravila, pokušava da sudi i presuđuje - rečeno je iz Igokee.

Iz tabora Aleksandrovčana su podsjetili da su Igokeu htjeli suspendovati i prije dvije godine, kada je jedina igrala ABA ligu.

- Tada je “savez” bio za FIBA i utrkivali su se da nas suspenduju jer igramo ABA ligu koju KS BiH tada nije priznavao. Čini nam se da je kuhinja ista i sada. Igokea mnogima smeta jer je organizaciono daleko ispred - naglasili su iz Igokee.

Komesar takmičenja Lige BiH Božo Bošnjak u telefonskom razgovoru za “Glas Srpske” rekao je da nema ovlašćenje da daje izjave za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana