Игокеа послала поруку изазивачима

Милан Зубовић
Игокеа послала поруку изазивачима

Лакташи - Кошаркаши Игокее били су силовити на старту Лиге за првака и убједљивом побједом над Широким (91:63) на најбољи начин започели такмичење.

Некад велики ривал из Широког Бријега колико-толико држао се само у првих десет минута, а питање побједника практично је било ријешено у другој четвртини јер је домаћин на велики одмор отишао са великих 20 поена разлике, док су у другом полувремену шансу добили играчи из јуниорског погона који су прикључени првом тиму.

- Очекивали смо мало лакшу утакмицу јер смо играли изузетно јаку АБА лигу, па смо сада на нижем нивоу. То нас није заварало и на терену смо показали да смо квалитетнији тим. Евидентно је да их нисмо нимало потцијенили, већ смо озбиљно одиграли меч и идемо ка одбрани титуле. Код куће би требало да добијемо све мечеве са што већом разликом, да би нас остале екипе схватиле озбиљније, као и да у случају евентуалног пораза имамо предност домаћег терена - изјавио је крилни центар Игокее Никола Јевтовић.

Похвалио је игру младих Далибора Илића и Немање Николића, који су добили минутажу од тренера Драгана Бајића.

- Ово је идеална прилика за њих да се покажу у сениорској конкуренцији и сами изборе за већу минутажу већ ове сезоне, док ће у наредним клуб имати велике користи од њих. Дали су свој максимум, али се види недостатак искуства, иако смо сви задовољни њиховим учинком - додао је Јевтовић.

Наредну утакмицу екипа из Александровца одиграће идуће суботе и то ће бити велики испит за Бајићеву чету јер гостује вицешампиону Босни Ројал. Прва три кола Лиге за првака биће играна сваких седам дана, па ће онда кренути по убрзаном систему, те ће током седмице бити играна два меча. Велику побједу уписали су Спарси у градском дербију против Босне Ројал, коју су побиједили са 73:62, док је Какањ приредио мало изненађење против Зрињског и славио резултатом 81:76. За Мостарце је дебитовао некадашњи НБА играч Тори Мареј, који је убацио седам поена за 23 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана