Игокеа поново против дављеника

Иван Драгичевић
Игокеа поново против дављеника

Скопље - Утакмица 24. кола АБА лиге против МЗТ-а (21 час) у такмичарском смислу не значи ништа кошаркашима Игокее, али би домаћину могла да буде кључна у борби за опстанак.

Александровчани су давно изборили опстанак, што је био примарни циљ ове сезоне, а имају прилику да заврше на петој позицији, што би био најбољи пласман послије оног историјског успјеха из 2013. године када је Игокеа заузела прво мјесто након регуларног дијела. Растерећеност је један од адута играча Драгана Бајића, јер могу да играју за своју душу, за разлику од скопског тима којем гори под ногама.

- МЗТ посједује квалитет, међутим, све те турбуленције које се дешавају код њих од почетка сезоне утицале су на пласман. Тренер Анте Назор је дјелимично стабилизовао стање и сада су кројачи своје судбине - казао је Бајић.

Најугроженије екипе су Задар и Крка, а осим што македонски шампион има побједу више, и међусобни учинак је на његовој страни. Побједом против Игокее МЗТ би на два кола прије краја првенства дошао у одличну позицију да и сљедеће сезоне наступа у АБА лиги. Бајићеви пулени су и даље мотивисани да одиграју на што бољи начин иако им неће бити лако послије напорног пута на југ.

- Послије Скопља гостујемо у Бару у кратком размаку. Играчи су мало уморни, али тако је свима у овој фази сезоне. На нама је да одговоримо на прави начин и уколико нам се укаже шанса за побједу, да је искористимо - додао је Бајић.

МЗТ је љетос и у току сезоне довео чак 14 играча, а имена странаца попут Шарлона Клофа, Ксејвиера Тејмса и Џоша Скота наслућивала су боље резултате од постојећих. Честе промјене тренера и непостојање континуитета у раду утицали су на овакав развој, али би Назор могао да буде рјешење на дуже стазе ако избори опстанак. Од 18 часова играју Црвена звезда и Олимпија, док у истом термину као МЗТ и Игокеа на паркет излазе играчи Мега Лекса и Партизана. Објема екипама је сусрет веома важан, домаћину да дефинитивно избори опстанак, а "црно-бијелима" у борби за друго мјесто и предност домаћег терена у полуфиналној серији. Посљедњи меч 24. кола играју у сриједу Задар и Цибона.

Крка у проблему

Послије пораза од Игокее кошаркашки Крке су на свом паркету изгубили од директног конкурента из доњег дијела табеле Морнара са 63:72. Барани су направили снажан корак ка опстанку својом првом побједом у гостима која је дошла у најбољем могућем моменту. Будућност је надиграла ФМП са 93:84, док је Цедевита била боља од Карпоша резултатом 81:77.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана