Игокеа поново декласирала Босну

Милан Зубовић
Игокеа поново декласирала Босну

Лакташи - Само 13 поена дозволила је Игокеа Босни Ројал у другом полувремену што је резултовало њеном убједљивом побједом резултатом 76:51, у првој утакмици полуфиналне серије плеј-офа Лиге БиХ.

Након што су у лигашком дијелу такмичења доживјели тежак пораз у Сарајеву Александровчани су два пута након тога декласирали "студенте" на свом терену, а након овог тријумфа имају лијепу прилику да већ у сутрашњем мечу од 20 часова изборе финале које ће бити играно на три побједе. Актуелни шампион БиХ који је недодирљив у пет посљедњих година овај меч је одиграо без крила Данила Шибалића са којим је раскинута сарадња.

- Од самог почетка наша идеја је била да играмо из одбране што смо урадили и стигли до побједе. Ова утакмице већ је иза нас, морамо да је заборавимо и окрећемо се другом мечу у суботу јер је сваки меч у плеј-офу прича за себе. Босна има квалитет који се видио у првом полувремену јер су били у егалу када се играло на мањи број поена. У други дио меча ушли смо растерећени притиска са почетка утакмице па смо из добре одбране долазили до лаких поена и заслужено славили - рекао је тренер Игокее Жарко Милаковић.

Велико изненађење приредио је Спарс у другом полуфиналу пошто је на гостовању у Мостару побиједио Зрињски убједљивим резултатом 90:70  (25:23, 26:17, 18:17 21:13). Тако ће Сарајлије имати прилику да пред својом публиком сутра од 19 сати први пут у историји изборе финале плеј-офа. Најбољи у домаћој екипи која је освојила прво мјесто у Лиги за првака био је Марко Рамљак са 14 поена, а Иван Миличевић дао је 13 док су код побједника Алекса Степановић и Роко Рогић убацили по 17.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана