Игокеа почела операцију „Јадран“ са новим тренером

Милан Зубовић
Игокеа почела операцију „Јадран“ са новим тренером

Лакташи - Нови тренер Игокее Ненад Трајковић окупио је играче на првом тренингу пред почетак нове сезоне.

Александровчане очекује наступ у седмој узастопној сезони АБА лиге, а осмој укупно, док ће се такмичењу у Лиги БиХ прикључити тек на прољеће када започне Лига 6 за првака. Поред старосједилаца Вука Радивојевића, Роберта Рикића и Ђорђа Милошевића, окупили су се млади кошаркаши Аљоша Јанковић, Немања Николић, Дарко Талић и Немања Живковић, док су ту била и нова лица Сава Лешић и Џими Гевин, а Треј Кел требало је да стигне синоћ и данас се упозна са остатком тима те крене са припремама.

- Кренули смо са радом и полако се појачавамо те упознајемо са новим тренером и његовим начином рада. Странци су ту међу нама, видећемо колико могу, али верујем да су добро изабрани и треба да им помогнемо да се што пре привикну на европске услове - истакао је капитен екипе Вук Радивојевић.

Новог тренера познаје, али из млађих дана, док никада нису сарађивали у сениорској конкуренцији.

- Са њим сам радио када сам имао 14 или 15 година и био члан Партизана. Тада сам имао индивидуалне тренинге са њим и прикључивао сам се старијој групи. Одличан је стручњак и највеће користи имаће млађи играчи јер их може баш много тога научити. Једноставно, специјалиста је за рад са младим играчима - истакао је Радивојевић.

Осим Трајковића, од новајлија познаје још и Саву Лешића са којим је играо у Црвеној звезди током сезоне 2011/12.

- Шта ново рећи о Сави? Сјајан момак који само може да донесе енергију, атмосферу, мотивацију... као и искуство под кошем. Велике ћемо користи имати од њега - додао је Радивојевић.

Заједно с њима у екипи ће бити и “златни орлић” Далибор Илић који је са репрезентацијом Србије освојио Европско првенство за јуниоре (У18).

  • Далибор је направио врхунски резултат и сви смо му већ честитали. Он ће добити неколико дана да се одмори и напуни батерије за све оно што га чека. У сезони пред нама очекује га велики посао и у њу ће закорачити као пунолетан, да се докаже на највишем нивоу - казао је Радивојевић.

Амбиције

Искусни бек који може да игра на позицији плеја у Лакташе је стигао прије три године и сада ће први пут нападати титулу шампиона БиХ, а не бранити је као што је био случај ранијих година.

- Први пут смо у овој ситуацији и верујем да ћемо трофеј вратити у наше витрине, док ситуација са појачањима казује да ћемо се борити за што бољи пласман у АБА лиги - рекао је Радивојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана