Игокеа остала без тренера: Отказ Влади Јовановићу

З. Вајкић, М. Зубовић
Игокеа остала без тренера: Отказ Влади Јовановићу

Лакташи - Пораз од МЗТ-а (61:76) у деветом колу Јадранске лиге коштао је тренера Игокее Владу Јовановића посла. Управа клуба из Александровца одлучила је да са њим споразумно раскине уговор па ће екипу у наставку регионалног такмичења са клупе водити његов досадашњи помоћник Милутин Латичнић, који је већ у два наврата био тренер Игокее.

- Споразумно смо раскинули уговор са Јовановићем док сви играчи остају на окупу. Крећемо у потрагу за новим тренером и потребан нам је стручњак који има амбицију да ствара тим за будућност, а не да буде само једну сезону. На почетку ове сезоне направили смо реконструкцију тима и треба нам тренер са искуством који ће знати све то уклопити. Тренутно имамо неколико имена са којима разговарамо и за неколико дана све ће бити познато - изјавио је портпарол Игокее Павле Ћоровић.

Игокеа је у негативној серији, јер је остварила трећи узастопни пораз. Јовановић је водио екипу на пет сусрета ове сезоне и остварио исто толико пораза. У његовом одсуству Латинчић је водио екипу на четири сусрета и остварио двије побједе. Јовановић је екипу преузео 19. јануара ове године и освојио титулу шампиона БиХ.

Ако у неким утакмицама нису имали спортске среће, у мечу са гостима из Македоније Александровчани су потпуно подбацили и одиграли најслабију партију ове сезоне. Није било потребне енергије, ни брзе транзиције у игри домаћих кошаркаша, који ниједног момента нису угрозили рано вођство гостију.

Резултати

У деветом колу постигнути су сљедећи резултати: Солнок - Задар 82:81, Крка - Мега Визура 72:80, Будућност - Олимпија 76:61, Металац - Левски 81:54, Игокеа - МЗТ 61:76, Партизан - Цибона 73:64. Цедевита - Црвена звезда (вечерас, 20.30 часова).

 

Парови

У десетом колу, субота: Задар - Крка (17), Олимпија - МЗТ (21), Будућност - Солнок (21). Недјеља: Игокеа - Левски (17), Цибона - Металац (17). Понедјељак: Мега Визура - Цедевита (18), Црвена звезда - Партизан (20.30).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана