Igokea ostala bez dva igrača

Milan Zubović
Igokea ostala bez dva igrača

Laktaši - Uprava Igokee sklapa tim za iduću sezonu ABA lige i kvalifikacije za Ligu šampiona, a tom prilikom zahvalila se dvojici igrača iz prošle sezone.

S obzirom na to, trener Aleksandrovčana Dragan Bajić više neće moći da računa na dvojicu igrača Igora Kesara i Đorđa Miloševića. Krilni centar prošle sezone stigao je u redove šampiona BiH i potpisao višegodišnji ugovor koji je nedavno raskinut i on je slobodan u izboru nove sredine. Milošević je u Igokeu stigao 2014. godine, kada je potpisao na dvije plus jednu godinu, ali je uprava odlučila da s njim ne produži saradnju, iako je prošle sezone odigrao dosta dobro, a posebno vidljiv bio je njegov učinak u defanzivnim zadacima. Ekipa je ostala bez kapitena Miloša Komatine, koji je prešao u rumunski Temišvar, Nemanja Krstić je pojačao Mornar iz Bara, a ni Dušan Katnić još nije pronašao angažman.

S druge strane, Bajić može da računa na šestoricu košarkaša iz prošle sezone jer je saradnja produžena sa bekom Vukom Radivojevićem, krilom Nikolom Pešakovićem, plejom Miroslavom Pašajlićem, centrom Draškom Albijanićem i krilom Danilom Šibalićem, dok je mladi organizator igre Darko Talić imao ugovor. Uprava je za sada angažovala krilnog centra Strahinju Mićovića, koji je stigao iz čačanskog Borca, kao i plejmejkera Brendona Fortenberija, koji je prošlu sezonu odigrao za bugarski Balkan iz Botevgrada. Pregovori se vode sa dosadašnjim članom Markom Čakarevićem, dok je početak priprema planiran za 15. avgust.

Liga šampiona

U prvom kolu ABA lige, koje je na rasporedu 1. oktobra, Igokea će ugostiti Cibonu, dok će prije toga igrati prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Protivnik joj je Mornar i prvi susret planiran je za 27. septembar u Laktašima, a revanš dva dana kasnije u Baru. Ukoliko savladaju crnogorskog predstavnika, Aleksandrovčani će u drugom kolu odmjeriti snage sa turskim Bešiktašom (4. i 6. oktobar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana