Игокеа остала без два играча

Милан Зубовић
Игокеа остала без два играча

Лакташи - Управа Игокее склапа тим за идућу сезону АБА лиге и квалификације за Лигу шампиона, а том приликом захвалила се двојици играча из прошле сезоне.

С обзиром на то, тренер Александровчана Драган Бајић више неће моћи да рачуна на двојицу играча Игора Кесара и Ђорђа Милошевића. Крилни центар прошле сезоне стигао је у редове шампиона БиХ и потписао вишегодишњи уговор који је недавно раскинут и он је слободан у избору нове средине. Милошевић је у Игокеу стигао 2014. године, када је потписао на двије плус једну годину, али је управа одлучила да с њим не продужи сарадњу, иако је прошле сезоне одиграо доста добро, а посебно видљив био је његов учинак у дефанзивним задацима. Екипа је остала без капитена Милоша Коматине, који је прешао у румунски Темишвар, Немања Крстић је појачао Морнар из Бара, а ни Душан Катнић још није пронашао ангажман.

С друге стране, Бајић може да рачуна на шесторицу кошаркаша из прошле сезоне јер је сарадња продужена са беком Вуком Радивојевићем, крилом Николом Пешаковићем, плејом Мирославом Пашајлићем, центром Драшком Албијанићем и крилом Данилом Шибалићем, док је млади организатор игре Дарко Талић имао уговор. Управа је за сада ангажовала крилног центра Страхињу Мићовића, који је стигао из чачанског Борца, као и плејмејкера Брендона Фортенберија, који је прошлу сезону одиграо за бугарски Балкан из Ботевграда. Преговори се воде са досадашњим чланом Марком Чакаревићем, док је почетак припрема планиран за 15. август.

Лига шампиона

У првом колу АБА лиге, које је на распореду 1. октобра, Игокеа ће угостити Цибону, док ће прије тога играти прво коло квалификација за Лигу шампиона. Противник јој је Морнар и први сусрет планиран је за 27. септембар у Лакташима, а реванш два дана касније у Бару. Уколико савладају црногорског представника, Александровчани ће у другом колу одмјерити снаге са турским Бешикташом (4. и 6. октобар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана