Igokea ostala bez američkog košarkaša: Li otišao stopama Rajta

Milan Zubović
Igokea ostala bez američkog košarkaša: Li otišao stopama Rajta

Laktaši - Stopama Dorela Rajta krenuo je još jedan košarkaš Igokee.

Malkolm Li karijeru će nastaviti u Njemačkoj baš kao što je to ranije uradio njegov zemljak kada je prešao u Broze Baskets iz Bamberga. Novi klub doskorašnjeg člana ekipe iz Aleksandrovca biće Tibingen iz istoimenog grada, nedaleko od Štutgarta, koji se takmiči u Bundesligi.

- Prije tri dana dobili smo ponudu za Lija koju smo prihvatili jer nam je njemački klub ponudio obeštećenje kojim smo jako zadovoljni. Za kratko vrijeme koje je proveo kod nas Li je dobro igrao i zadovoljni smo njegovim partijama. Drago nam je što naš još jedan košarkaša karijeru nastavlja u Njemačkoj i što će naš tim biti promovisan i na ovaj način. To ćemo raditi i u budućnosti jer želimo da klub živi od prodaje igrača - izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Nekadašnji član nekoliko NBA timova za Aleksandrovčane je debitovao u osmom kolu 13. novembra protiv Mornara i odigrao je devet utakmica tokom kojih je na parketu prosječno provodio 23,2 minuta i bilježio 11,9 poena, 3,7 skokova, 1,9 asistencija uz indeks korisnosti 11. Kada je riječ o eventualnim zamjena Dodik nije isključio da neko dođe.

- Vidjećemo i ništa nije isključeno, ali nećemo po svaku cijenu da dovodimo nekoga samo da bi popunili mjesto. Prije nekoliko dana stigao nam je Dominik Artis i dobro smo popunjeni na vanjskim pozicijama - istakao je Dodik.

Li je treći Amerikanac koji je otišao iz Igokee. Pored pomenutog Rajta koji je u Laktašima boravio manje od mjesec na pripreme je stigao Dezmond Vašington sa kojim je raskinuta saradnja i on je kasnije našao novi angažman u beogradskom Dinamiku. Porazom od Partizana Igokea se dosta odmakla od plej-ofa mada još ima teoretske šanse da izbori četvrto mjesto.

- Ostaje žal za pobjedom kojom bi definitivno potvrdili opstanak i napravili korak ka plej-ofu, ali šta je tu je. Ima još utakmica u kojima ćemo se boriti - kazao je Dodik.

Ljubičić najbolji skakač

Košarkaš Igokee Marko Ljubičić najbolji je skakač 16. kola ABA lige. Na meču protiv Partizana imao je 13 uhvaćenih lopti. Član MZT-a Dominik Mavra izabran je za najkorisnijeg igrača ovog kola. Njegov tim slavio je protiv Cibone sa 92:77, a hrvatski internacionalac zabilježio je 18 poena, šest skokova i deset asistencija, uz ukupan indeks korisnosti od 34 poena. Najbolji strijelac je igrač Crvene zvezde Džejms Feldim sa 27 poena, dok su najbolji asistenti kola Mavra i član Zvezde Tejlor Ročesti sa po deset uspješnih dodavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana