Igokea odigrala tri kontrolna meča: Ritam utakmica podsjeća na NBA

Milan Zubović
Igokea odigrala tri kontrolna meča: Ritam utakmica podsjeća na NBA

Laktaši - Sa dvije pobjede i jednim porazom košarkaši Igokee vratili su se sa mini-turneje u Beogradu i sve utakmice odigrali su u samo tri dana.

Poslije poraza od Dinamika bili su uspješniji od Solnoka i čačanskog Borca, koji su dobili sa 83:69, a kapiten Vuk Radivojević je kazao da je zadovoljan premijernim partijama i da će imati dovoljno vremena i utakmica da se uigraju do početka Superkupa 20. septembra. Novi ispit imaće već sutra protiv Slobode iz Užica od 19 časova na svom terenu, naredni dan kasnije, onda novi za vikend, što podsjeća na najjaču ligu svijeta.

- Nisam igrao u NBA i ne znam kakve su tamo pripreme, ali radimo pakleno, pa neko kaže da sve podseća na NBA. Sad smo u jakom ritmu da što spremniji budemo na početku takmičenja - rekao je Radivojević kroz osmijeh.

Zatim je nastavio u ozbiljnijem tonu.

- Za sada se sve odvija po planu i definitivno smo se posvetili radu sa loptom te upoznavanju s ostalim igračima u igri. Ekipa je dosta promenjena i sad svi treba da se uklopimo i naviknemo jedni na druge. Utakmicu sa Dinamikom odigrali smo umorni od puta, tako da nas poraz nije posebno iznenadio. Na ostale dve utakmice ispravili smo greške i mnogo bolje stajali na terenu, što se odrazilo na rezultat, ali on nije u prvom planu, već uigravanje, dok ćemo i tu imati probleme. Tomislav Zubčić je na pripremama sa reprezentacijom Hrvatske, a Darko Talić odlazi na pripreme selekcije BiH, pa ćemo raditi bez njih dvojice, što nam mnogo otežava uigravanje - dodao je Radivojević.

Prema riječima kapitena, Amerikanci Trej Kel i Džimi Gevin odlično se uklapaju.

- Za njih je ovo novi korak, ali odlično se adaptiraju na uslove života i rad na treninzima. Odlični su momci i sa njima je lako uspostaviti kontakt te su željni da čuju svaki savet, pa verujem da će biti od velike pomoći tokom sezone - rekao je Radivojević.

Dvojac na poštedi

Igokea je do pobjede došla bez Domena Lorbeka i Dalibora Ilića, koje je trener Nenad Trajković odmarao, a za pobjednika Sava Lešić je postigao 21 poen, uz 17 skokova. Džimi Gevin dao je 16 poena i pogodio četiri trojke iz osam pokušaja. Robert Rikić je uz 13 poena imao sedam skokova. U ekipi Borca Nikola Kočović je dao 13, Ilija Đoković 11, a Radovan Đoković poen manje. U dogovoru dva trenera odigrano je još pet minuta, koje je Borac dobio 19:10, a nakon tog dijela rezultat je u korist Igokee 93:88.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana