Игокеа одиграла три контролна меча: Ритам утакмица подсјећа на НБА

Милан Зубовић
Игокеа одиграла три контролна меча: Ритам утакмица подсјећа на НБА

Лакташи - Са двије побједе и једним поразом кошаркаши Игокее вратили су се са мини-турнеје у Београду и све утакмице одиграли су у само три дана.

Послије пораза од Динамика били су успјешнији од Солнока и чачанског Борца, који су добили са 83:69, а капитен Вук Радивојевић је казао да је задовољан премијерним партијама и да ће имати довољно времена и утакмица да се уиграју до почетка Суперкупа 20. септембра. Нови испит имаће већ сутра против Слободе из Ужица од 19 часова на свом терену, наредни дан касније, онда нови за викенд, што подсјећа на најјачу лигу свијета.

- Нисам играо у НБА и не знам какве су тамо припреме, али радимо паклено, па неко каже да све подсећа на НБА. Сад смо у јаком ритму да што спремнији будемо на почетку такмичења - рекао је Радивојевић кроз осмијех.

Затим је наставио у озбиљнијем тону.

- За сада се све одвија по плану и дефинитивно смо се посветили раду са лоптом те упознавању с осталим играчима у игри. Екипа је доста промењена и сад сви треба да се уклопимо и навикнемо једни на друге. Утакмицу са Динамиком одиграли смо уморни од пута, тако да нас пораз није посебно изненадио. На остале две утакмице исправили смо грешке и много боље стајали на терену, што се одразило на резултат, али он није у првом плану, већ уигравање, док ћемо и ту имати проблеме. Томислав Зубчић је на припремама са репрезентацијом Хрватске, а Дарко Талић одлази на припреме селекције БиХ, па ћемо радити без њих двојице, што нам много отежава уигравање - додао је Радивојевић.

Према ријечима капитена, Американци Треј Кел и Џими Гевин одлично се уклапају.

- За њих је ово нови корак, али одлично се адаптирају на услове живота и рад на тренинзима. Одлични су момци и са њима је лако успоставити контакт те су жељни да чују сваки савет, па верујем да ће бити од велике помоћи током сезоне - рекао је Радивојевић.

Двојац на поштеди

Игокеа је до побједе дошла без Домена Лорбека и Далибора Илића, које је тренер Ненад Трајковић одмарао, а за побједника Сава Лешић је постигао 21 поен, уз 17 скокова. Џими Гевин дао је 16 поена и погодио четири тројке из осам покушаја. Роберт Рикић је уз 13 поена имао седам скокова. У екипи Борца Никола Кочовић је дао 13, Илија Ђоковић 11, а Радован Ђоковић поен мање. У договору два тренера одиграно је још пет минута, које је Борац добио 19:10, а након тог дијела резултат је у корист Игокее 93:88.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана