Игокеа одбраном до треће побједе

Душан Репија
Игокеа одбраном до треће побједе

Лакташи - Послије два неугодна пораза Игокеа је у шестом колу АБА лиге успјела да савлада ФМП са 76:65.

За разлику од мечева против МЗТ-а и Партизана, момци Драгана Бајића урадили су баш оно на чему он инсистира - били много чвршћи у одбрани. Упркос скраћеној ротацији послије одласка Дорела Рајта у Бамберг, Александровчани су изгледали много компактније и контролисали меч од почетка до краја, иако је мало недостајало да све упрскају у посљедњој четвртини. Пола посла урадили су заустављањем Филипа Човића и Немање Ненадића, који су у досадашњем дијелу АБА лиге били најистакнутији појединци "пантера".

Иако нису успјели да преломе утакмицу прије посљедњег дијела игре, а имали су прилику у неколико наврата, јер су водили 12 поена разлике, побједа није долазила у питање. Упорни гости покушавали су да запријете, али нису успјели да завршницу меча учине потпуно неизвјесном, иако су неколико пута прилазили на пет поена заостатка. Игокеа је уз неколико добрих одбрамбених реакција успјела да сачува предност иако се поприлично мучила у нападу у тим тренуцима.

Кошгетерски најрасположенији код домаћих били су Марко Љубичић и Вук Радивојевић са по 14 поена. Капитен Игокее повукао је у финишу када је највише требало. Стефан Глоговац је искористио већу минутажу послије Рајтовог одласка, а запажен учинак имао је и Роберт Рикић, који је водио велику борбу у рекету са корпулентним Мајклом Оџом. Шесто коло: Цибона - Партизан 74:90, Морнар - Задар 80:70, Мега Бемакс - Цедевита 77:81. Синоћ: Олимпија - Будућност. Вечерас: Црвена звезда - МЗТ (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана