Igokea neće u Ligu šampiona

Milan Zubović
Igokea neće u Ligu šampiona

Laktaši - Nakon odbrane šampionske titule u BiH košarkaši Igokee najvjerovatnije neće nastupiti u evropskim takmičenjima iduće jeseni.

- Peto mjesto u ABA ligi koje smo osvojili donijelo nam je pravo direktnog nastupa u FIBA Ligi šampiona pa ćemo razmisliti hoćemo li učestvovati ili nećemo. U ovom trenutku bliži smo odluci da se ne takmičimo u Evropi, jer nemamo posebnu ambiciju da napravimo veći rezultat na evrosceni pošto nemamo adekvatan budžet, a samim tim i ekipu potrebnu za nastup na dva fronta. To takmičenje bi nas samo dodatno koštalo, a imali bismo manje vremena za oporavak i pripremu utakmica u ABA ligi. Još nismo donijeli zvaničnu odluku, ali vjerujem da će to biti u narednom periodu - rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Prema njegovim riječima, cilj je da bude zadržana okosnica tima za iduću sezonu, dok nekoliko igrača ima ugovor.

- Pod ugovorom za sljedeću sezonu su trener Dragan Bajić, centar Robert Rikić, kapiten Vuk Radivojević i plej Miroslav Pašajlić kao i mladi Darko Talić. Cilj nam je da zadržimo što više igrača, da nam ostane okosnica tima jer se to pokazalo kao odličan potez prošle sezone kada je ostala polovina košarkaša iz pretprošle sezone i oni su napravili fenomenalan rezultat. Vidjećemo šta je želja trenera i koje su naše mogućnosti da zadržimo nekoga ili dovedemo, ali je sigurno da ćemo razgovarati sa svim igračima - kazao je Dodik.

Pored navedenih igrača, krilni centar Strahinja Mićović ima ugovor na jednu plus jednu godinu. Ove sezone Igokea je drugi put kroz ABA ligu izborila nastup na evrosceni, a prvi put joj je to pošlo za rukom 2013. godine kada je bila prva nakon ligaškog dijela takmičenja i poraza u polufinalu Fajnal fora. Tada im je zbog tehničkih razloga kao i promjene tumačenja pravila oduzeto pravo nastupa u Evroligi pa su igrali u Evrokupu, gdje su upisali tri pobjede i četiri poraza.

Prošle sezone Igokea je igrala kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona i nakon pobjede nad Mornarom u prvom meču poraženi su na gostovanju u Baru pa je crnogorski tim izborio nastup u grupnoj fazi takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana