Игокеа неће у Лигу шампиона

Милан Зубовић
Игокеа неће у Лигу шампиона

Лакташи - Након одбране шампионске титуле у БиХ кошаркаши Игокее највјероватније неће наступити у европским такмичењима идуће јесени.

- Пето мјесто у АБА лиги које смо освојили донијело нам је право директног наступа у ФИБА Лиги шампиона па ћемо размислити хоћемо ли учествовати или нећемо. У овом тренутку ближи смо одлуци да се не такмичимо у Европи, јер немамо посебну амбицију да направимо већи резултат на евросцени пошто немамо адекватан буџет, а самим тим и екипу потребну за наступ на два фронта. То такмичење би нас само додатно коштало, а имали бисмо мање времена за опоравак и припрему утакмица у АБА лиги. Још нисмо донијели званичну одлуку, али вјерујем да ће то бити у наредном периоду - рекао је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Према његовим ријечима, циљ је да буде задржана окосница тима за идућу сезону, док неколико играча има уговор.

- Под уговором за сљедећу сезону су тренер Драган Бајић, центар Роберт Рикић, капитен Вук Радивојевић и плеј Мирослав Пашајлић као и млади Дарко Талић. Циљ нам је да задржимо што више играча, да нам остане окосница тима јер се то показало као одличан потез прошле сезоне када је остала половина кошаркаша из претпрошле сезоне и они су направили феноменалан резултат. Видјећемо шта је жеља тренера и које су наше могућности да задржимо некога или доведемо, али је сигурно да ћемо разговарати са свим играчима - казао је Додик.

Поред наведених играча, крилни центар Страхиња Мићовић има уговор на једну плус једну годину. Ове сезоне Игокеа је други пут кроз АБА лигу изборила наступ на евросцени, а први пут јој је то пошло за руком 2013. године када је била прва након лигашког дијела такмичења и пораза у полуфиналу Фајнал фора. Тада им је због техничких разлога као и промјене тумачења правила одузето право наступа у Евролиги па су играли у Еврокупу, гдје су уписали три побједе и четири пораза.

Прошле сезоне Игокеа је играла квалификације за ФИБА Лигу шампиона и након побједе над Морнаром у првом мечу поражени су на гостовању у Бару па је црногорски тим изборио наступ у групној фази такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана