Igokea napada pehar ABA lige

Milan Zubović
Igokea napada pehar ABA lige

Bar - Mladi košarkaši Igokee braniće treće mjesto na finalnom turniru juniorske ABA lige pošto su na kvalifikacionom turniru u Baru osvojili drugo mjesto u grupi A.

Sa po dvije pobjede i poraza izabranici trenera Aleksandra Ćikića završili su kvalifikacioni turnir iza Cedevite, a ispred Mege, Krke i Mornara. Svoje pobjede odlično su rasporedili, dok su u odlučujućem meču za prolazak dalje bili bolji od Mege sa 87:85 i tako se osvetili za poraz u prošlosezonskom polufinalu Fajnal fora. Briljirao je Dalibor Ilić, koji je iz seniorskog tima prebačen u juniorski, a pružio je maestralne partije i bio lider ekipe.

- Ilić je vodilja ovog tima u svakom smislu. Vaspitanje koje nosi iz kuće i uticaj na ostale momke je nešto nemjerljivo. Igre koje je pokazao u Baru još su jedan od pokazatelja da je riječ o izuzetnoj ličnosti i talentu, koji će postati vrhunski košarkaš - rekao je Ćikić.

Iako su vodili sa 67:60, Mega se vratila u susret i povela sa  85:78, što je djelovalo kao kraj snova o novom F4. Ipak, nisu se predali, a upravo je Ilić realizovao dva slobodna bacanja za ključnu prednost 14 sekundi prije kraja, dok je u preostalom vremenu Boško Bumbić bio neprecizan u šutu za tri poena.

- Za klub je jako bitno da je nastavio kontinuitet rada kroz juniorsko takmičenje ABA lige. Momci u njemu sazrijevaju za seniorsku košarku, a grupa u Baru pokazala je različitu košarku i definitivno je dobra škola za dalji rad. Odigravanje četiri utakmice u četiri dana bilo je veoma naporno, kako fizički tako i psihički, te nije bilo vremena za tugovanje ili radovanje - istakao je Ćikić.

Iako su turnir otvorili porazom, uspjeli su da se domognu drugog mjesta.

- Prva utakmica sa Mornarom (89:81) pokazala je dosta naših slabosti, koje smo kroz pobjedu protiv Krke (82:75) i poraz od Cedevite (67:80) pokušali da riješimo u hodu. Sve manjkavosti minimalizovane su na utakmici sa Megom, pa je pobjeda u posljednjim sekundama došla kao nagrada za ove momke, kojima je najveći dobitak odigravanje još dva meča na visokom nivou - dodao je Ćikić.

Pored Igokee, nastup na Fajnal foru izborili su još Crvena zvezda, Cedevita i Cibona, dok će mjesto biti naknadno određeno, kao i termin.

Briljantni Ilić

U meču sa Megom Ilić je postigao 37 poena i imao 18 skokova, a pratio ga je Dušan Nešković sa 20 poena. Ilić je imao nestvarne brojke na turniru i prosječno je bilježio 29 poena, uz 17,1 skok, 3,5 asistencija i 43,8 indeksnih poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana