Игокеа испустила прву меч лопту

Милан Зубовић
Игокеа испустила прву меч лопту

Београд - Лоше одиграних посљедњих пет минута утакмице са ФМП-ом коштало је кошаркаше Игокее пораза у 17. колу АБА лиге.

“Пантери” су славили са 87:78 и направили велики корак ка опстанку, чему су се и Александровчани надали прије овог сусрета, у којем су испустили прву меч лопту, али су и даље у добром положају пет кола прије краја. Изабраници тренера Драгана Николића имали су великих осам поена предности у 29. минуту, али нису успјели да мирно приведу сусрет крају и једноставно су дали тријумф домаћину. Разлоге пораза могу да траже у очајно лошем шуту за два поена јер су погодили само 15 пута из 41 покушаја, што је веома слабих 36,6 одсто, док су у осталим статистичким параметрима били у егалу са екипом из Железника. Тренер Николић ни у овом мечу није могао да рачуна на крилног центра Латавијуса Вилијамса, док је током седмице Оливер Лафајет напустио екипу и прилику на мјесту организатора игре након дужег времена добио је Дарко Талић.

- Анализираћемо нашу игру у последњој четвртини, чека нас већ наредни меч са Цедевитом. Остало је још пет утакмица и свака те негде вуче, горе или доле. Све ће се ово заборавити, идемо даље - изјавио је Николић.

Црвена звезда је доживјела први пораз у регионалном такмичењу након 16 побједа, а Цедевита је била боља на свом терену са 84:68.

- Играли смо ову утакмицу после пораза од Валенсије и мислим да нас је тај пораз и психички и физички мало угушио, тако да нисмо могли реаговати - казао је тренер Звезде Милан Томић, који је поново имао мању вербалну расправу са новинарима.

Партизан је био бољи од Меге са 98:86 у борби за четврто мјесто на табели.

- Не играм плејстејшн, то моја дјеца играју. Али на крају пише мисија остварена. Једини циљ је био да то урадимо и ово је веома важна побједа за нас - рекао је тренер Партизана Андреа Тринкијери.

Задар и Крка играли су синоћ, док ће се вечерас састати Морнар - Цибона (18) и Олимпија - Будућност (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана