Igokea domaćin Mornaru u prvoj utakmici kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona

Ivan Dragičević
Igokea domaćin Mornaru u prvoj utakmici kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona

Laktaši - Premijeru u novoj sezoni košarkaši Igokee imaju večeras od 20.15 časova kada na svom parketu dočekuju crnogorski Mornar u prvoj utakmici kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

Pobjednik duela obezbijediće grupnu fazu novoformiranog takmičenja i dodatnih 14 utakmica u Evropi. Sigurno je da bi plasman u glavni kostur Lige šampiona bio veliki uspjeh za šampiona BiH, a i Barani su u Laktaše stigli sa visokim ambicijama.

- Desio nam se nevjerovatan peh jer se povrijedio Džejms Robinson i biće van ekipe iduće dvije sedmice. Amerikanac je rasjekao ruku na treningu i morao je na šivanje. Teret će morati da iznesu rekonvalescent Miroslav Pašajlić i mladi Darko Talić. Skupili smo dobru ekipu, napravili pozitivnu atmosferu i mislim da bi Igokea mogla ove sezone da igra kvalitetnu košarku. Sigurno da nam treba još vremena da uhvatimo pravu formu, jer smo na okupu tek nešto više od mjesec, ali se ne predajemo - rekao je Bajić.

Aleksandrovčani su posljednji put evropske utakmice igrali u sezoni 2013/14. kada su u Laktašima u okviru Evrokupa padale ekipe poput Karšijake, kasnijeg šampiona Turske. Sada Igokea ima novu priliku, ali je Mornar kvalitetan protivnik koji zaslužuje potpuni respekt.

- Uložili su mnogo veća sredstva za sklapanje tima od nas. Plejmejker Lamont Džons i prošle godine bio je u Baru i radi se o kvalitetnom igraču. Zajedno sa Antabjom Volerom čini odličan bekovski tandem, a tu je i Balša Radunović koji ima 36 godina, ali na terenu izgleda kao da ima bar 15 manje. Igračima nije potrebna posebna motivacija, jer shvataju važnost utakmica i kod njih je primjetna jasna želja da izbore plasman u ovo takmičenje - kazao je Bajić.

Ulaz na utakmicu biće besplatan, a revanš je za dva dana u prelijepoj barskoj dvorani "Topolica".

Igokea

Plejmejkeri: Miroslav Pašajlić, Darko Talić

Bekovi: Vuk Radivojević, Brendon Fortenberi, Žarko Rajković

Krila: Đorđe Milošević, Blaz Mahkovic

Krilni centri: Strahinja Mićović, Danilo Šibalić

Centri: Robert Rikić, Draško Albijanić

Mornar

Plejmejkeri: Lamont Džons, Marko Mijović, Nikola Korać

Bekovi: Marko Mugoša, Antabja Voler

Krila: Nemanja Krstić, Marko Čalić

Krilni centri: Kol Dikerson, Balša Radunović, Emir Haibegović

Centri: Radoje Vujošević, Oktejvius Elis     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana