Игокеа домаћин ФМП-у у шестом колу АБА лиге: Зауставити Човића од којег све креће

Милан Зубовић
Игокеа домаћин ФМП-у у шестом колу АБА лиге: Зауставити Човића од којег све креће

Лакташи - Послије два везана пораза кошаркаши Игокее под императивом су побједе у шестом колу АБА лиге против ФМП-а на свом терену у Лакташима (недјеља, 17 часова).

У овај сусрет, али и остатак сезоне, Александровчани ће ући без највеће звијезде Дорела Рајта, који је напустио клуб и појачао Бамберг, што ће се дефинитивно осјетити у нападу јер је одлични Американац на четири сусрета просјечно убацивао 26,8 поена. Док екипа врло добро игра у нападу, гдје немилосрдно затрпава противнички кош, велики проблеми су у одбрани, јер су у посљедње двије утакмице комбиновано примили више од 200 поена, а то није оно што тренер Драга Бајић очекује.

- ФМП је добро посложена екипа, спој младости и искуства те играју добру и незгодну кошарку. Имају широк ростер са 15-16 играча, тако да могу много ротирати. Ипак, вјерујем у свој тим који сам селектовао на почетку сезоне и са момцима био спреман да уђем у борбу за опстанак у АБА лиги. Вјерујем у њих те ће показати зашто су ту и да имају карактер. Морамо дати 100 одсто својих могућности да бисмо свакога добили па тако и ФМП. На утакмици са Партизаном наш највећи проблем била је транзициона игра противника, јер смо били без енергије и нисмо могли да је зауставимо. Пораз није проблем већ начин на који се он деси. Кад оставиш срце на паркету и изгинеш за сваку лопту онда ти нико не може ништа замјерити, али играње без енергије смета мени као и људима који воде клуб - рекао је Бајић.

Затим је кратко анализирао игру противника гдје се доста тога врти око плејмејкера Филипа Човића, као и центра Мајкла Оџоа.

- У ранијим мечевима Човић нам је правио проблеме кроз пик игру из које може да убаци доста поена па га морамо зауставити. Осим њега, има још доста играча који могу да искоче у први план, јер имају нападачке квалитете, док је офанзивни скок противника једна од битнијих ставки које морамо да лимитирамо. Након што је отишао Рајт, моји играчи ће морати да дају много више у нападу да га надомјесте и вјерујем да ће успјети у томе - казао је Бајић.

Парови, субота: Мега - Цедевита (17). Недјеља: Игокеа - ФМП (17), Олимпија - Будућност (19), Црвена звезда - МЗТ (21). У петак су играли Цибона - Партизан, Морнар - Задар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана