Игокеа ће понудити кошаркаше Братунцу

Милан Зубовић
Игокеа ће понудити кошаркаше Братунцу

Лакташи - Кошаркашки клуб Братунац још није званично потврдио да ће играти у Лиги БиХ идуће сезоне, што се очекује наредних дана док би нови вјетар у леђа могао да добије од Игокее.

Наиме, управа екипе из Александровца размишља да новом шампиону Републике Српске уступи неколико играча из свог јуниорског погона на основу пословно-техничке сарадње која би ускоро могла да буде договорена.

- Знамо да ће Братунцу бити веома тешко да обезбиједи квалитетан састав за наступ у Лиги БиХ па смо дошли на идеју да му помогнемо колико можемо. Наглашавам да је ово за сада само идеја и нема ништа конкретно у вези с тим питањем пошто нас тек очекују разговори са руководством новог шампиона Српске да видимо може ли се направити корак напријед. Уколико дође до сарадње послали бисмо им неколико јуниора који би стицали искуство играјући у Лиги БиХ док би тренер имао већи број играча на располагању - изјавио је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Братунац је помало изненађујуће стигао до прве титуле првака у историји и након великог одушевљења управа се нашла на великим мукама да осигура буџет за идућу сезону који је много већи од оног који су ове сезоне имали на располагању. Уједно, тренер екипе Миливоје Млађеновић ротирао је само шест играча током сезоне па су појединци знали да проведу на терену и свих 40 минута, док је за наступ у вишем рангу потребно да доведу барем још пет квалитетнијих играча од ових који су стигли до историјског успјеха. Сви учесници Лиге БиХ требало би да буду познати почетком септембра док би прелиминарни списак учесника могао да буде познат за двадесетак дана када би требало да буде одржана сједница Управног одбора КС БиХ. Челници Савеза требало би да се састану пред утакмицу са Француском у Тузли.

Александровчани у Лиги БиХ?

Постоји шанса да Игокеа заигра у лигашком дијелу првенства БиХ након шест година. Ипак, може се очекивати је да Александровчани наступају са јуниорским тимом пошто би им било компликовано да паралелно играју два такмичења.

Неусловна дворана

Осим проблема са осигурањем буџета за идућу сезону управа Братунца има проблема и са неусловном двораном, али има назнака да ће ускоро бити направљен предрачун дјелимичне обнове те да ће почети санација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана