Igokea brani plus dva u Baru

Milan Zubović
Igokea brani plus dva u Baru

Laktaši - Sa prednošću od dva poena košarkaši Igokee otputovali su na revanš susret kvalifikacija Lige šampiona, koji je na rasporedu večeras od 19 časova u Baru.

Aleksandrovčani su pobijedili Mornar u prvom susretu rezultatom 71:69, iako su tokom utakmice imali mnogo uspona i padova u igri. Meč je imao čudan tok. Gosti su poveli i kontrolisali igru, a domaćin je sa osam vezanih poena Strahinje Mićovića krajem druge četvrtine poveo sa 38:31 i to sve ispustio u trećem periodu. Početkom posljednjeg kvartala crnogorski tim imao je deset poena prednosti (63:53), ali su izabranici Dragana Bajića uspjeli da dođu trijumfa.

- Na kraju važna je pobjeda dok se kod mojih igrača osjetio pritisak, jer se radilo o prvoj zvaničnoj utakmici pred domaćom publikom, što je dovelo do toga da smo imali velike padove koncentracije u napadu i odbrani. Pokušao sam da ih rasteretim, ali smo znali da naspram sebe imamo ozbiljnog protivnika. Dobro smo otvorili treću četvrtinu i tada je trebalo da budemo koncentrisani i napravimo razliku, ali smo u napadu pravili greške i dali im dosta lopti. Izgubili smo tečnost u igri, a kad god samo imali dobar protok lopte kažnjavali smo ih lakim poenima. Iako smo gubili deset razlike vratili smo prednost i imali priliku da susret dobijemo većom razlikom, mada dva posljednja napada nismo realizovali - rekao je Bajić.

Za manje od 48 časova Igokea i Mornar odigraće dva susreta. Odmah nakon meča Aleksandrovčani su krenuli za Crnu Goru, dok su Barani ostali da prenoće pa su avionom krenuli kući.

- Ne znam kako ćemo se oporaviti jer put traje 12-13 časova, a igrači od dva metra moraju se gužvati u autobusu. Očekuju nas još teži ispiti i teža putovanja. Moramo se skupiti i dati maksimum - rekao je Bajić.

Naglasio je da je pritisak sada na Mornaru.

- U drugom susretu bićemo rasterećeniji i loptica je prebačena na njihovu stranu. Smatram da imamo dovoljno iskustva da prođemo dalje i ako uđemo puno čvršće u susret, možemo se nadati pozitivnijem rezultatu - dodao je Bajić.

On u ovom susretu nije mogao da računa na povrijeđenog plejmejkera Džejmsa Robinsona, dok je s druge strane organizator igre Mornara Antabija Voler pravio velike probleme odbrani Igkoee i ubacio je 23 poena.

- Ne tražim alibi, ali Mornar je sjajna ekipa. Džons je odličan plej, a Voler se pokazao u najboljem svjetlu. Trojkama i nekim teškim šutevima držao ih je u životu kao i individualnom igrom jedan na jedan, gdje je pravio višak, uzimao šuteve preko ruke i pogađao. Imamo igrače koji mogu odgovoriti na to, ali nismo imali Radivojevića i Fortenberija u punoj mjeri. Naši visoki igrači nisu bili na nivou, tako da smo i sa malo raspoloženih igrača uspjeli da ostvarimo pobjedu - naglasio je Bajić.

Pohvalio je igru mladog Darka Talića za kojeg je rekao da je prvi igrač Igokee koji je kao osamnaestogodišnjak započeo jedan zvanični meč u startnoj petorci.

Dalji nastupi

Bolji iz dvomeča izboriće nastup u grupnoj fazi, gdje se već nalaze Strazbur (Francuska), Avelino (Italija), Bešiktaš (Turska), Cibona (Hrvatska), Mega Leks (Srbija), Tenerife (Španija), Ostende (Belgija) i pobjednik dvomeča Porto (Portugalija) - Juventus (Litvanija). Poraženi će takmičenje nastaviti u grupnoj fazi FIBA Evropa kupa, gdje se već nalaze Targu Mureš (Rumunija), Prienu Birstono (Litvanija), Kalev (Estonija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana