Igokea bez opterećenja na šampiona

Milan Zubović
Igokea bez opterećenja na šampiona

Laktaši - Poslije dvosedmične pauze zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo košarkaši Igokee večeras će biti na najtežem mogućem iskušenju u ABA ligi.

Aleksandrovčani će od 21 čas gostovati Crvenoj zvezdi u posljednjoj utakmici desetog kola regionalnog takmičenja, a aktuelni šampion vratio se kući nakon podviga na gostovanju Real Madridu u Evroligi gdje su slavili sa 87:83. Ove dvije ekipe do sada su se sastajale 12 puta na Jadranu i Igokea ima pet pobjeda, a zanimljivo je da je tri puta slavila u Beogradu dok je Zvezda posljednje tri utakmice riješila u svoju korist. Nekadašnji član „crveno-bijelih“, a sada kapiten Igokee Vuk Radivojević nada se da će njegov sadašnji klub prirediti iznenađenje.

- Evidentno je da se Zvezda diže iz utakmice u utakmicu, ali i oni su tim koji ima oscilacija u igri što je normalno s obzirom na to da imaju dosta novih igrača. Protiv Reala su bili odlični, odigrali možda najbolju utakmicu ove sezone koju sam gledao. Moramo pokušati da se suprotstavimo Zvezdi i verujem da ćemo odigrati jedan kvalitetan duel. Imali smo dve nedelje da dobro radimo, da saniramo povrede  i svi igrači će biti u sastavu. Rasterećeni smo i očekujemo da iz tog stanja odigramo dobro. Zvezdi se ne preti, ali motiva neće nedostajati i videćemo za koji će rezultat to biti dovoljno - rekao je Radivojević.

Trener šampiona BiH Dragan Bajić bez posebnog opterećenja spremio je ekipu za ovaj susret.

- Za nas je ovo jedna od psihološki lakših utakmica jer gostujemo kod apsolutnog favorita lige. Prethodne dvije sedmice pojačali smo rad ne osvrćući se mnogo na meč sa Zvezdom, jer smo se prije svega bazirali na utakmice koje dolaze poslije. Iako možda nije na nivou na kojem želi da bude, Zvezda je pobjedom protiv Reala pokazala svoj kvalitet i širinu koju posjeduje. U Beograd ne idemo sa bijelom zastavom već da se dobrom borbom i maksimalnim zalaganjem pripremimo za sljedeću utakmicu - kazao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana