Игокеа без оптерећења на шампиона

Милан Зубовић
Игокеа без оптерећења на шампиона

Лакташи - Послије двоседмичне паузе због квалификација за Свјетско првенство кошаркаши Игокее вечерас ће бити на најтежем могућем искушењу у АБА лиги.

Александровчани ће од 21 час гостовати Црвеној звезди у посљедњој утакмици десетог кола регионалног такмичења, а актуелни шампион вратио се кући након подвига на гостовању Реал Мадриду у Евролиги гдје су славили са 87:83. Ове двије екипе до сада су се састајале 12 пута на Јадрану и Игокеа има пет побједа, а занимљиво је да је три пута славила у Београду док је Звезда посљедње три утакмице ријешила у своју корист. Некадашњи члан „црвено-бијелих“, а сада капитен Игокее Вук Радивојевић нада се да ће његов садашњи клуб приредити изненађење.

- Евидентно је да се Звезда диже из утакмице у утакмицу, али и они су тим који има осцилација у игри што је нормално с обзиром на то да имају доста нових играча. Против Реала су били одлични, одиграли можда најбољу утакмицу ове сезоне коју сам гледао. Морамо покушати да се супротставимо Звезди и верујем да ћемо одиграти један квалитетан дуел. Имали смо две недеље да добро радимо, да санирамо повреде  и сви играчи ће бити у саставу. Растерећени смо и очекујемо да из тог стања одиграмо добро. Звезди се не прети, али мотива неће недостајати и видећемо за који ће резултат то бити довољно - рекао је Радивојевић.

Тренер шампиона БиХ Драган Бајић без посебног оптерећења спремио је екипу за овај сусрет.

- За нас је ово једна од психолошки лакших утакмица јер гостујемо код апсолутног фаворита лиге. Претходне двије седмице појачали смо рад не осврћући се много на меч са Звездом, јер смо се прије свега базирали на утакмице које долазе послије. Иако можда није на нивоу на којем жели да буде, Звезда је побједом против Реала показала свој квалитет и ширину коју посједује. У Београд не идемо са бијелом заставом већ да се добром борбом и максималним залагањем припремимо за сљедећу утакмицу - казао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана