Igokea bez energije za preokret

Milan Zubović
Igokea bez energije za preokret

Laktaši - Trener Igokee Dragan Bajić opominjao je svoje košarkaše da moraju odigrati vrhunsku odbranu ukoliko žele pobjedu protiv Mege, ali oni to nisu ispoštovali u najboljoj mjeri pa su doživjeli poraz na svom terenu u 11. kolu ABA lige.

Ekipa iz Sremske Mitrovice slavila je u Laktašima rezultatom 89:82 i tako domaćinu nanijela sedmi poraz u sezoni. Domaći su primili čak 54 poena u prvih 20 minuta, ali su dva minuta prije kraja uspjeli da priđu na minus tri i tu su stali. Gosti su odbranili prednost i trijumfom završili prvi dio sezone.

- Težak poraz za nas s obzirom na to da bi nam pobjeda u ovoj utakmici mnogo značila za nastavak prvenstva i borbu za opstanak u ligi. Ušli smo mekano, bez energije i dozvolili Megi da ubaci 54 poena, što je nedopustivo. Ono što smo dogovarali u većini slučajeva nismo ispoštovali. Pokušao sam na poluvremenu da probudim ekipu i rekao sam da ne možemo igrati bez kontakta dozvoljavajući Megi da daje mnogo lakih poena. U drugom poluvremenu smo odigrali agresivnije, stigli protivnika, ali nismo imali snage i energije da prelomimo utakmicu u svoju korist - rekao je Bajić.

Bek ekipe iz Aleksandrovca Đorđe Milošević naglasio je da je prvo poluvrijeme odredilo dalji tok susreta.

- Odigrali smo katastrofalno prvo poluvreme nakon kojeg smo gubili 20, što je nedopustivo. Pokušavali smo u drugom da igramo bolje i digli smo nivo igre u odbrani. Pokušavali smo, trudili se i prišli na minus tri, ali nam je ponestalo snage. Mega je potpuno zasluženo pobedila u ovoj utakmici - kazao je Milošević.

U derbiju kola Cedevita je bila bolja od Partizana na gostovanju sa 92:82, Budućnost je bila bolja od FMP-a sa 93:76, dok je Zadar pobijedio Olimpiju 97:77. Sinoć su igrali MZT - Mornar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana