IO FS BiH: O smanjenju odlučuju entitetski savezi

Darko Pašagić
IO FS BiH: O smanjenju odlučuju entitetski savezi

Zenica - Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH na sjednici u Zenici odlučili su da se o smanjenju broja klubova u Premijer ligi najprije izjasne čelnici entitetskih saveza.

Naime, dva prijedloga smanjenja broja ekipa sa 16 na 12 u bh. društvu najboljih, koja je prethodno izradila tročlana komisija kojoj je predsjedavao potpredsjednik FS BiH Darko Ljubojević i u kojoj su još bili Josip Bevanda i Nurudin Peštalić, prezentovana su 15-orici članova IO FS BiH. Oni su se dogovorili da se do naredne sjednice o ovom pitanju izjasne entitetski, odnosno Fudbalski savez Republike Srpske i FS BiH.

- Nakon i na osnovu mišljenja i entitetskih saveza, IO FS BiH utvrdiće jedinstven prijedlog o smanjenju broja klubova u Premijer ligi BiH, koji će preporučiti Skupštini FS BiH na usvajanje na redovnoj godišnjoj sjednici koja bi trebalo da se održi u aprilu ili najkasnije maju ove godine - potvrdili su iz Izvršnog odbora FS BiH.

Stav Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske je odranije poznat.

- Kategorični smo kod stava da se Premijer liga smanji na 12 klubova. Za srijedu je zakazana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske i tada ćemo definitivno to potvrditi, jer ne vjerujem da će biti korekcija na ovom pitanju - naglasio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković.

Prema prvom prijedlogu, Premijer liga BiH bi od sezone 2016/17. sa 16 odmah bila smanjena na 12 klubova. Druga opcija je da u sezoni 2016/17. šampionat broji 14 umjesto sadašnjih 16 timova, a godinu kasnije da se smanji sa 14 na 12 ekipa.

Lugušić

Enver Lugušić je novi trener golmana reprezentacije BiH. Tako je kompletiran stručni štab A reprezentacije, koji čine selektor Mehmed Baždarević, treneri Stefan Žili, Dragan Perić i Igor Janković, te trener golmana Enver Lugušić, koji je već radio sa čuvarima mreže najbolje selekcije i to u periodu kada je selektor bio Miroslav Ćiro Blažević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana