Хусеинбашић сам против свих

Душан Репија
Хусеинбашић сам против свих

Зеница - Атлетичар Борца Саит Хусеинбашић остварио је други најбољи резултат БиХ свих времена на 100 метара (10,54 секунде) са којим је доминантно стигао до титуле шампиона на првенству у Зеници.

Ово је уједно и нови рекорд Републике Српске и резултат којим се на 12 стотинки приближио најбржем човјеку у БиХ икада Недиму Човићу, који је 2010. године штоперицу зауставио на 10,42. Форма и резултати на почетку сезоне наговјештавали су да Хусеинбашић има у ногама резултат око 10,50 секунди, само је чекао трку у којој ће се све поклопити.

- Надмашио сам своје најбоље вријеме за осам стотинки. Услови су били идеални, дозвољен вјетар у леђа од 1,8 метара у секунди. Овај резултат ми је сатисфакција за свакодневне недаће кроз које пролазим, јер тренирам апсолутно сам. Код нас нажалост нема ниједан адекватан тренер за спринт. Можда звучи чудно, али откада сам почео да радим сам почео је успон па испада да сам сам себи најбољи тренер - рекао је Хусеинбашић.

У свјетским оквирима ово вријеме наравно не спада у категорију топ резултата, али је за услове у којима раде наши атлетичари свакако за велики респект.

- Волио бих да имам боље услове, стручну помоћ и подршку институција, али нажалост није тако. Атлетика је код нас у трећем плану, као нигдје на свијету. Мислим да имам још резерве и да бих врло лако могао испод 10,50 секунди. Не волим да обећавам велике ствари, али осјећам да могу још боље. Ситуација о којој причам можда ме је и додатно ојачала, па имам велику жељу и вољу да тренирам још јаче. За мјесец ме чека првенство Балкана у Бугарској и надам се најбољем  - рекао је Хусеинбашић.

Много његових вршњака у посљедње вријеме одлучује се за одлазак на колеџ, али је он изабрао другачији пут.

  • Имао сам понуде, али сам одлучио да останем и борим се, иако је то можда погрешна одлука. Нисам имао добре савјетнике у том смислу, али ћу наставити да се борим колико могу - закључио је Хусеинбашић.

Злато и у скоку удаљ

Саит Хусеинбашић је освојио злато и у скоку удаљ резултатом 6,85 метара, а успјешни су били и остали чланови Борца. Златом су се окитили Стефани Вукајловић у бацању кладива са даљином 61,75 метара и Лусија Кимани (5.000 метара) са временом 19:13,00 минута. Бронзу је освојила Слађана Јагодић на 100 метара са препонама са временом 17,32 секунде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана