Het-trik sokolova

Goran Andrić
Het-trik sokolova

Istočno Sarajevo - Fudbaleri Slavije ostvarili su treću uzastopnu pobjedu, a drugu na gostujućem terenu pošto su u Gradačcu sa ubjedljivih 3:1 savladali Zvijezdu. Tako su "sokolovi" još jednom potvrdili dobre rezultate sa početka sezone i nastavili seriju bez poraza, jer poslije šest kola imaju tri pobjede i tri remija.

Od prvog minuta izabranici Dragana Radovića imali su terensku inicijativu. Stvarali su prilike i poluprilike, ali nisu uspjeli da savladaju domaćeg golmana Selmira Brkića u prvih 45 minuta. U nastavku su "sokolovi" krenuli sa još ofanzivnijom igrom i uspjeli su da probiju bunker Zvijezde. U 60. minutu Miljan Govedarica je topovskim udarcem sa 20 metara zatresao mrežu domaće ekipe. Tada su domaći krenuli ofanzivnije prema golu Slavije, što je ostavljalo "sokolovima" dosta prostora za kontranapade. U 80. minutu Zvijezda je ostala se deset igrača na terenu pošto je Fikret Karavdić dobio drugi žuti karton. U samom finišu susreta viđena su čak tri pogotka. Prvo je u 87. minutu Zoran Kokot pogodio za 2:0, da bi u 89. Nedim Oglečevac potvrdio slavlje gostiju. Kada je razočarana publika u Gradačcu mislila da je ovo konačan rezultat, njihovi ljubimci su uspjeli da postignu počasni pogodak u 90. minutu preko Uroša Stojanova.

- Pokazali smo snagu kolektiva, jedinstvo na terenu i sigurno da smo zaslužili ovakav start prvenstva, mada to niko nije očekivao. Zvijezda nije uspjela da nam parira, mada su pružili dobar otpor u prvom poluvremenu. Ponosan sam na momke i drago mi je što smo još jednom obradovali naše navijače - rekao je najbolji strijelac Slavije Zoran Kokot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana