Hadžibegić: Čast birati najbolje

D. R.
Hadžibegić: Čast birati najbolje

Sarajevo - Predsjedavajući prvoj sjednici žirija 14. izbora najboljeg sportiste BiH, koji organizuju "Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH, legendarni fudbaler Faruk Hadžibegić istakao je da će ova manifestacija i dalje biti na nivou prethodnih.

- Obaveza mi je da svojim doprinosom omogućim da manifestacija zadrži vrhunski nivo stvaran godinama unazad. Sa više od 50 godina života prvi put sam na jednoj ovakvoj funkciji i zaista sam srećan zbog časti koja mi je pripala. Čitav život sam proveo u sportu, sa sportistima i ljudima vezanim za sport, a sad sam dobio priliku da mogu reći ko je najbolji među najboljim - rekao je Hadžibegić.

Kao i do sada, nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno djelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Druga sjednica žirija, na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama, biće održana 11. novembra u Mostaru, treća sjednica je u Banjaluci 19. novembra, a posljednji sastanak stručnog tijela neposredno prije manifestacije u Sarajevu.

Pokrovitelji Izbora sportiste su Predsjedništvo BiH, uz podršku Ministarstva civilnih poslova. Svečana ceremonija Izbora najboljeg sportiste biće održana 16. decembra u hotelu "Holidej" u Sarajevu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana