Gradiški prvoligaš u neočekivanim problemima: Stojnić ostao bez šest igrača

Zoran Vajkić
Gradiški prvoligaš u neočekivanim problemima: Stojnić ostao bez šest igrača

Gradiška - Samo nekoliko dana prije početka prvenstva stručni štab Kozare sa Velimirom Stojnićem na čelu našao se u neočekivanim problemima jer je redove gradiškog prvoligaša napustilo čak šest fudbalera.

Petorica mladih igrača: golman Nemanja Trkulja, te fudbaleri Nemanja Gavrić, Slaviša Vukajlović, Slaven Kovljen i Aleksandar Majdanac bili su nezadovoljni statusom u klubu u kojem su ponikli, dok se iskusni Ozren Perić preselio u redove premijerligaša Krupe.

- Na početku priprema imali smo 18 igrača i tri golmana. Međutim, uslijedili su neplanirani odlasci pojedinih fudbalera, čime smo vraćeni nekoliko koraka unazad. Neću da ulazim u razloge zbog kojih su prekršili ranije dogovore. Borićemo se da iznesemo ovu sezonu na što bolji način sa ovim igračima i pokušati da potvrdimo prošlogodišnji kvalitet kada smo u proljećnom dijelu bili drugi po broju osvojenih bodova - rekao je Stojnić.

Još na početku priprema Kozaru su pojačali Stefan Marinković (Radnički, Niš), Miloš Mančić (Bačka, Bačka Palanka), Sandro Marin (Metalege, Jajce), Milan Popović (Sloboda, Novi Grad), Saša Popović i Dušan Komljenović (Borac, Banjaluka). Međutim, neplanirani odlasci natjerali su čelnike kluba da se dodatno pojačaju.

- Situacija je bila dosta kritična i morali smo reagovati brzo jer prelazni rok traje do petka. Sa malim fondom igrača rizično je ući u sezonu koja će po kvalitetu sigurno biti za 50 odsto jača nego prošle sezone. Uspjeli smo da pored šest već pomenutih fudbalera dovedemo još bivšeg igrača Laktaša Vladimira Petkovića, Gorana Zeleniku (Župa, Milosavci) i juniora banjalučkog Borca Andreja Matejića. Pokušaćemo do petka da dovedemo još nekog, ali biće veoma teško - naglasio je direktor Kozare Milan Bjelajac koji je zbog zdravstvenih razloga jedno vrijeme bio odsutan iz kluba, ali se poslije oporavka vratio i stavio u službu gradiškog prvoligaša.

Kozara je tokom priprema imala mršav učinak od dva poraza i jednog remija. Izgubili su u Gradišci od Rudar Prijedora (2:3) i u Gradačcu od Zvijezde (3:4), dok su u Derventi protiv Tekstilca igrali neriješeno, 1:1.

Turnir

Kozaru tokom vikenda u Žeravici očekuje nastup na Trećem memorijalnom turniru "Drago Kovačević". Izabranici Velimira Stojnića u subotnjem polufinalu od 18 časova igraće protiv domaćeg drugoligaša Jedinstva, a dan ranije na programu je u istom terminu prvi polufinalni susret u kome će snage odmjeriti Rudar Prijedor i Dubrave. U nedjelju od 18 časova na rasporedu je finale. Gradiščani će na prvenstvenoj premijeri, 6. avgusta, u Gradišci dočekati Zvijezdu 09 iz Etno-sela Stanišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana