Градишки прволигаш у неочекиваним проблемима: Стојнић остао без шест играча

Зоран Вајкић
Градишки прволигаш у неочекиваним проблемима: Стојнић остао без шест играча

Градишка - Само неколико дана прије почетка првенства стручни штаб Козаре са Велимиром Стојнићем на челу нашао се у неочекиваним проблемима јер је редове градишког прволигаша напустило чак шест фудбалера.

Петорица младих играча: голман Немања Тркуља, те фудбалери Немања Гаврић, Славиша Вукајловић, Славен Ковљен и Александар Мајданац били су незадовољни статусом у клубу у којем су поникли, док се искусни Озрен Перић преселио у редове премијерлигаша Крупе.

- На почетку припрема имали смо 18 играча и три голмана. Међутим, услиједили су непланирани одласци појединих фудбалера, чиме смо враћени неколико корака уназад. Нећу да улазим у разлоге због којих су прекршили раније договоре. Борићемо се да изнесемо ову сезону на што бољи начин са овим играчима и покушати да потврдимо прошлогодишњи квалитет када смо у прољећном дијелу били други по броју освојених бодова - рекао је Стојнић.

Још на почетку припрема Козару су појачали Стефан Маринковић (Раднички, Ниш), Милош Манчић (Бачка, Бачка Паланка), Сандро Марин (Металеге, Јајце), Милан Поповић (Слобода, Нови Град), Саша Поповић и Душан Комљеновић (Борац, Бањалука). Међутим, непланирани одласци натјерали су челнике клуба да се додатно појачају.

- Ситуација је била доста критична и морали смо реаговати брзо јер прелазни рок траје до петка. Са малим фондом играча ризично је ући у сезону која ће по квалитету сигурно бити за 50 одсто јача него прошле сезоне. Успјели смо да поред шест већ поменутих фудбалера доведемо још бившег играча Лакташа Владимира Петковића, Горана Зеленику (Жупа, Милосавци) и јуниора бањалучког Борца Андреја Матејића. Покушаћемо до петка да доведемо још неког, али биће веома тешко - нагласио је директор Козаре Милан Бјелајац који је због здравствених разлога једно вријеме био одсутан из клуба, али се послије опоравка вратио и ставио у службу градишког прволигаша.

Козара је током припрема имала мршав учинак од два пораза и једног ремија. Изгубили су у Градишци од Рудар Приједора (2:3) и у Градачцу од Звијезде (3:4), док су у Дервенти против Текстилца играли неријешено, 1:1.

Турнир

Козару током викенда у Жеравици очекује наступ на Трећем меморијалном турниру "Драго Ковачевић". Изабраници Велимира Стојнића у суботњем полуфиналу од 18 часова играће против домаћег друголигаша Јединства, а дан раније на програму је у истом термину први полуфинални сусрет у коме ће снаге одмјерити Рудар Приједор и Дубраве. У недјељу од 18 часова на распореду је финале. Градишчани ће на првенственој премијери, 6. августа, у Градишци дочекати Звијезду 09 из Етно-села Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана