“Грације” дижу Бањалуку на ноге

Никола Лучић
“Грације” дижу Бањалуку на ноге

Бањалука - Одбојкашице Србије и Бугарске одиграће 7. септембра у “Борику” пријатељску утакмицу у склопу припрема за Свјетско првенство у Кини, закључено је на састанку Организационог одбора одржаног јуче у Бањалуци.

Према најавама организатора, Србија ће у Бањалуку доћи у најјачем саставу, а када је име противника у питању у оптицају је поред Бугарске била и селекција Русије. На крају је избор пао на Бугарску, па би одбојкашице у Бањалуку требало да дођу 5. септембра и имаће два дана припрема пред утакмицу. Први човјек Одбојкашког савеза РС Милутин Поповић изјавио је да су преговори о термину одигравања вођени дуже вријеме, али су сада договорени сви детаљи.

- Ово је значајан догађај за промоцију одбојке у Републици Српској и велики подстицај даљег развоја овог спорта, дуго смо се припремали за овакав догађај и коначно смо дошли до договора и одговарајућег термина - рекао је Петровић.

Он је истакао да му је драго што Бањалука има част да угости једну репрезентацију попут Србије која је својим квалитетом претходник година показала да је међу најбољим на свијету.

- Увијек се радујемо када Србија гостује на нашим просторима, драго ми је и што ћемо имати прилику да на дјелу видимо и одбојкашице које су прве одбојкашке кораке направиле у РС, а сада су дио једне веома успјешне цјелине - изјавио је Поповић мислећи на Тијану Бошковић и Бранкицу Михајловић.

Да је ово велика промоција за Бањалуку и Српску слаже се и помоћник министра за породицу, омладину и спорт Драган Јаћимовић.

  • На велику радост свих љубитеља спорта, а посебно одбојке имаћемо прилику да видимо најбоље одбојкашице Србије у нашем граду. Захваљујем предсједницима одбојкашких савеза РС и Србије што су нам учинили част да угостимо репрезентацију Србије, видимо њихову снагу и пожелимо им срећу на Свјетском првенству - рекао је Јаћимовић.

Припреме у Палама

Одбојкашице Србије ће један дио припрема за Свјетско првенство у Кини обавити у Палама у периоду од 30. јула до 18. августа. Српкиње се на Свјетском првенству које почиње 29. септембра налазе у групи Д, заједно са селекцијама Бразила, Доминиканске Републике, Порторика, Казахстана и Кеније. Селекција Зорана Терзића и прошлог љета је боравила у Палама, а касније отишла до самог краја на првенству Старог континента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана