Goran Sladojević: Košarkaška Liga BiH izgubila kredibilitet

Milan Zubović
Goran Sladojević: Košarkaška Liga BiH izgubila kredibilitet

Mrkonjić Grad - Trener Mladosti iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević nije zadovoljan činjenicom da će Liga BiH iduće sezone brojati 13 klubova.

Iako su prošle sezone Kakanj i Posušje ispali iz Lige BiH, administrativnom odlukom ponovo će se takmičiti u najvišem rangu od iduće sezone koja bi trebalo da počne 25. oktobra.

- Od lijepe lige, koja je do sada igrana, rukovodstvo Saveza pravi lakrdiju. Ostali su klubovi koji su trebali ispasti, tako da to nema smisla i ne znam kuda to vodi. Ruši se kredibilitet lige, a kalendar takmičenja još nije poznat. Pošto je neparan broj klubova, jedna ekipa uvijek će biti slobodna i ispadaće iz forme zbog pauze od dvije sedmice - kazao je Sladojević.

Košarkaši Mladosti doživjeli su poraz od Širokog rezultatom 61:65 u kontrolnoj utakmici pred početak Lige 13 BiH. Uzroke poraza Sladojević je vidio u lošem otvaranju susreta, kao i izostanku Dragana Đuranovića.

- Dosta loše samo započeli utakmicu i bez povrijeđenog Dragana Đuranovića nismo uspjeli da pariramo ekipi Širokog, koja ima razrađen sistem rada. Mnogo energije smo potrošili pokušavajući da ih stignemo i kada smo došli do egala u trećem periodu nismo imali snage za potpuni preokret. Do početka prvenstva ima još dvije sedmice i vjerujem da ćemo ispraviti neke elemente u našoj igri - izjavio je Sladojević.

Mrkonjićani će do početka šampionata odigrati još dva kontrolna susreta, prvi protiv Posušja u subotu, a drugi protiv Kaknja 16. oktobra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana