Goran Sladojević KK Mladost: Ostajem, ako me ne otjeraju

Milan Zubović
Goran Sladojević KK Mladost: Ostajem, ako me ne otjeraju

Mrkonjić Grad - Trener Mladosti Goran Sladojević završio je šestu sezonu na klupi ekipe iz Mrkonjić Grada, tokom kojih je pet puta izborio polufinale plej-ofa Lige BiH. On je najdugovječniji košarkaški trener u BiH, ali i na ovim prostorima, gdje se kormilari mijenjaju kao na fabričkoj traci.

- Ostajem i dalje u Mladosti, a jedino ću otići ako me otjeraju (smijeh). Prošli smo dug put tokom ovih šest godina i dođe do malog zasićenja mada motiv uvijek nađem kad počnu pripreme. Volio bih da se malo odmorim ili eventualno preuzmem neku drugu ekipu te promijenim sredinu, ali, s druge strane, lijepo mi je i u Mrkonjić Gradu - kazao je Sladojević.

Sezona koja je nedavno završena za Mladost je bila najuspješnija u istoriji. Prvi put su osvojili Kup Republike Srpske, bili nadomak plasmana u finale plej-ofa Lige 6 za prvaka BiH. Skoro mjesec svi su na zasluženom odmoru, a dešavanja su podrobno analizirali.

- Izuzetno dobra sezona je iza nas. U njoj smo ostvarili istorijski uspjeh osvajanjem Kupa Srpske, ali žal ostaje za finalom plej-ofa. Poraz u majstorici polufinala na našem parketu od Kaknja teško nam je pao, pogotovo što smo dobili prvu utakmicu, a onda poraženi u druge dvije. Da smo izborili finale bio bi to fenomenalna uspjeh za ekipu iz malog mjesta kakav je Mrkonjić Grad, ali sa ove vremenske distance uviđam da smo napravili sjajan rezultat - rekao je Sladojević.

Prema njegovim riječima, za ulazak u finale bila su mu potrebna još dva igrača za Ligu 6.

- Sa igračkim kadrom koji sam imao na raspolaganju nismo mogli više da uradimo, jer smo za mjesec odigrali 12-13 utakmica, a moji košarkaši nisu mogli da izdrže taj ritam. Za Ligu 6 nismo doveli pojačanja, jer u tom trenutku nije bilo igrača koji bi nama odgovarali cijenom i kvalitetom, pa se kratka klupa pokazala kao presudan faktor što nismo izborili finale. Da smo to uradili, prošli bismo Kakanj i ravnopravno se suprotstavili Igokei - istakao je Sladojević.

Kvalitet lige

Za kvalitet nedavno završene Lige je rekao da se popravio i da se vidi napredak.

- Mnogi se neće složiti sa mnom, ali kvalitet je bolji nego ranije. Liga je bila interesantna, napeta igrala se brža košarka i pojavila se plejada mlađih igrača koji će iduće sezone mnogo pokazati. Istini za volju, nedostajala je još jedna ekipa u rangu Igokee, kao što je to ranije bio slučaj sa Širokim ili Bosnom, pa da prvenstvo bude zanimljivije - rekao je Sladojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana