Goran Delić: Pobijediću Ismaila Abdoula

Darko Pašagić
Goran Delić: Pobijediću Ismaila Abdoula

BANjALUKA - Svjestan sam da je Belgijanac Ismail Abdoul moj najžešći protivnik u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, ali sam ubijeđen da ću ga savladati prije isteka 12. runde.

Rekao je profesionalni bokser Goran Delić na jučerašnjoj konferenciji za novinare pred večerašnji meč u sportskoj dvorani u Laktašima (početak u 20 časova) u kojem će se boriti za titulu prvaka Evrope u WBA verziji u kruzer kategoriji (do 90.719 kilograma).

- Sa svojim stručnim štabom pažljivo smo proučili sve mane i vrline Abdoula i očekujem trijumf. Uopšte ne razmišljam o porazu, već samo o pobjedi poslije ko bi dobio priliku da se borim za svjetski šampionski pojas u jednoj od četiri najcjenjenije verzije - naglasio je Delić, koji u dosadašnjoj profesionalnmoj karijeri zabilježio 24. pobjede u isto toliko mečeva (tri nokautom).

Ismail Abdoul je dosada imao 61 borbu u kojima je zabilježio pobjeda (15 nokautom), dva puta je boksovao neriješeno i 20 puta je poražen.

- Svjestan sam da me očekuje jako težak meč. O Deliću sam čuo sve najbolje i znam da do sada nije imao nijedan poraz. Međutim, došlo je vrijeme da se to desi i da u svoje vlasništvo vratim pojas koji sam izgubio prije tri godine - rekao je Abdoul.

Cjelokupni spektakl u kome će gledaoci moći da uživaju u još šest borbi, četiri u kik-boksu i dvije u boksu imaće humanitarni karakter, jer će sav prihod od prodatih ulaznica po cijeni od tri marke biti namijenjen za liječenje 16-godišnje Andree Lisac, koju očekuje transplantacija srca u Beču.

- Zahvalila bih Goranu Deliću i organizatoru ovog spektakla Kik-boks klubu "Draženko Ninić" što na ovaj način žele da pomognu mojoj rođenoj sestri. Pozvala bih sve humane ljude iz Banjaluke, Laktaša i cijele Republike Srpske da dođu i pomognu Goranu Deliću da osvoji titulu, ali i da kupovinom ulaznice omoguće Andrei što brže ozdravljenje - rekla je predstavnica mojoj rođenoj sestri Andrei Lisac da ozdravi - naglasila je predstavnica Udruženja "Jedno srce jedan svijet" Ana Marija Lisac.

Ringovni sudija na meču Delić - Abdoul biće Manfred Kihler (Njemačka), a bodovni arbitri su: Žan Luj Leglan (Francuska), Pol Tomas (Engleska) i Huan Manuel Garsija (Španija), dok je supervizor Huan Marija Asensio (Španija).

 Uvodne borbe

Amaterski mečevi: kik-boks: lou-kik: do 71 kg: Zoran Kerkez (Vuka Banjaluka) - Aleksandar Nježić (Borac, Banjaluka), do 60 kg: Rahim Garić (Gladijator, Sarajevo) - Goran Lolić ("Draženko Ninić", Banjaluka), do 63 kg: Semir Delić (Tom Ket, Tuzla) - Marinko Matičić (Vuk), boks: do 81 kg: Jure Majić (Ljubuški) - Darko Kučuk (Slavija, Banjaluka), profesionalne borbe: kik-boks: lou-kik: do 91 kg: Mesud Selimović (Tom Ket) - Denis Marjanović ("Draženko Ninić"), boks: do 90,719 kg: Duško Pašić (Srbija) - Sanel Papić (Srbija). 

Valujev

Promotor meča Goran Delić - Ismail Abdoul ruski profesionalni bokser i nekadašnji šampion u teškoj kategoriji u verziji Svjetske bokserske asocijacije (WBA) Nikolaj Valujev juče je u poslijepodnevnim časovima stigao u Banjaluku. U ime organizatora dočekao ga je naš proslavljeni šampioni u kik-boksu Draženko Ninić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upriličiće danas u 11 časova prijem za Nikolaja Valujeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana