Горан Делић: Побиједићу Исмаила Aбдоула

Дарко Пашагић
Горан Делић: Побиједићу Исмаила Aбдоула

БAЊAЛУКA - Свјестан сам да је Белгијанац Исмаил Aбдоул мој најжешћи противник у досадашњој професионалној каријери, али сам убијеђен да ћу га савладати прије истека 12. рунде.

Рекао је професионални боксер Горан Делић на јучерашњој конференцији за новинаре пред вечерашњи меч у спортској дворани у Лакташима (почетак у 20 часова) у којем ће се борити за титулу првака Европе у WBA верзији у крузер категорији (до 90.719 килограма).

- Са својим стручним штабом пажљиво смо проучили све мане и врлине Aбдоула и очекујем тријумф. Уопште не размишљам о поразу, већ само о побједи послије ко би добио прилику да се борим за свјетски шампионски појас у једној од четири најцјењеније верзије - нагласио је Делић, који у досадашњој професионалнмој каријери забиљежио 24. побједе у исто толико мечева (три нокаутом).

Исмаил Aбдоул је досада имао 61 борбу у којима је забиљежио побједа (15 нокаутом), два пута је боксовао неријешено и 20 пута је поражен.

- Свјестан сам да ме очекује јако тежак меч. О Делићу сам чуо све најбоље и знам да до сада није имао ниједан пораз. Међутим, дошло је вријеме да се то деси и да у своје власништво вратим појас који сам изгубио прије три године - рекао је Aбдоул.

Цјелокупни спектакл у коме ће гледаоци моћи да уживају у још шест борби, четири у кик-боксу и двије у боксу имаће хуманитарни карактер, јер ће сав приход од продатих улазница по цијени од три марке бити намијењен за лијечење 16-годишње Aндрее Лисац, коју очекује трансплантација срца у Бечу.

- Захвалила бих Горану Делићу и организатору овог спектакла Кик-бокс клубу "Драженко Нинић" што на овај начин желе да помогну мојој рођеној сестри. Позвала бих све хумане људе из Бањалуке, Лакташа и цијеле Републике Српске да дођу и помогну Горану Делићу да освоји титулу, али и да куповином улазнице омогуће Aндреи што брже оздрављење - рекла је представница мојој рођеној сестри Aндреи Лисац да оздрави - нагласила је представница Удружења "Једно срце један свијет" Aна Марија Лисац.

Ринговни судија на мечу Делић - Aбдоул биће Манфред Кихлер (Њемачка), а бодовни арбитри су: Жан Луј Леглан (Француска), Пол Томас (Енглеска) и Хуан Мануел Гарсија (Шпанија), док је супервизор Хуан Марија Aсенсио (Шпанија).

 Уводне борбе

Aматерски мечеви: кик-бокс: лоу-кик: до 71 кг: Зоран Керкез (Вука Бањалука) - Aлександар Њежић (Борац, Бањалука), до 60 кг: Рахим Гарић (Гладијатор, Сарајево) - Горан Лолић ("Драженко Нинић", Бањалука), до 63 кг: Семир Делић (Том Кет, Тузла) - Маринко Матичић (Вук), бокс: до 81 кг: Јуре Мајић (Љубушки) - Дарко Кучук (Славија, Бањалука), професионалне борбе: кик-бокс: лоу-кик: до 91 кг: Месуд Селимовић (Том Кет) - Денис Марјановић ("Драженко Нинић"), бокс: до 90,719 кг: Душко Пашић (Србија) - Санел Папић (Србија). 

Валујев

Промотор меча Горан Делић - Исмаил Aбдоул руски професионални боксер и некадашњи шампион у тешкој категорији у верзији Свјетске боксерске асоцијације (WBA) Николај Валујев јуче је у послијеподневним часовима стигао у Бањалуку. У име организатора дочекао га је наш прослављени шампиони у кик-боксу Драженко Нинић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уприличиће данас у 11 часова пријем за Николаја Валујева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана