Goran Delić: Bolji sam od Makule

Darko Pašagić
Goran Delić: Bolji sam od Makule

BANjALUKA - Pred profesionalnim bokserom Goranom Delićem je u subotu, 4. septembra, još jedan izazov na ringu. On će u ljubljanskoj dvorani "Sport park arena" boksovati jedan od uvodnih mečeva velikog spektakla u kome će u glavnoj borbi večeri Slovenac Jan Zavec braniće titulu svjetskog profesionalnog šampiona u velter kategoriji (do 66.679 kilograma) u verziji Internacionalne bokserske federacije (IBF) protiv Poljaka Rafala Jakijeviča. Ovaj meč sudiće banjalučki arbitar Zdravko Milojević.

- Riječ je o pravom spektaklu, koji će prenositi nekoliko svjetskih televizija, a karte su već odavno rasprodate. Slovenci ovo veče boksa najavljuju kao jedan od najvećih sportskih događaja u ovom sportu u 2010. godini. Predviđeno je da moj meč traje šest rundi po tri minuta, a rival će mi biti Mađar Atila Makula sa kojim sam već boksovao 12. decembra prošle godine u Sportskoj dvorani "Borik". U tom prestiž meču Makula je obustavio otpor u petoj rundi, ali smo se poslije borbe dogovorili da ćemo se ponovo naći na ringu. Ne vidim razloga da opet ne trijumfujem i tako nastavim sa pobjedonosnom serijom - rekao je Delić, koji je u dosadašnja 22. profesionalna nastupa zabilježio 22. pobjede uz pet nokauta.

Aktuelni svjetski prvak u kruzer kategoriji (do 90.719 kilograma) u verziji Univerzalne bokserske organizacije (UBO), interkontinentalni prvak svijeta u verziji Internacionalne bokserske federacije (IBF) i evropski šampion u verziji Svjetskog bokserskog savjeta (WBF) pripremao se skoro 30 dana za ovaj meč.

- Tokom ljeta redovno sam trenirao, ali sam početkom avgusta počeo još žešće da radim. Uz mene je čitavo vrijeme bio i veliki prijatelj kik-bokser Draženko Ninić, kao i treneri Vlado Milijević i Marinko Torbica. Cjelokupne pripreme obavio sam u Banjaluci, a uz redovna trčanja, taktički dio priprema odradio sam u sali Bokserskog kluba Slavija. Zbog nemogućnosti dobijanja viza na idućem meču biće praktično bez trenera, a iz ugla će mi asistirati Ninić. Ipak, vjerujem da ne bi trebalo da bude problema da zabilježim još jednu pobjedu - nastavio je Delić.

Do kraja godine našeg boksera očekuje i odbrana titule prvaka Evrope u verziji Svjetskog bokserskog savjeta (WBF), a ovaj meč trebalo bi da se održi sredinom novembra u Sportskoj dvorani "Borik".

Pripreme u Poljskoj

Odmah po završetku meča u Sloveniji, Goran Delić trebalo bi da se zaputi za Poljsku. Tamo odlazi na poziv njemačkog boksera Marka Huka (rođen u Srbiji pod imenom Muamer Hukić).

- Planirano je da zajedno treniramo 15 dana, a Huk je inače svjetski prvak u kruzer kategoriji u verziji Svjetske bokserske organizacije (WBO). Ovakav poziv se jednostavno ne odbija, jer sigurno ću kroz njegov način rada na treninzima imati mnogo šta da naučim - naglasio je Delić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana