Горан Делић: Бољи сам од Макуле

Дарко Пашагић
Горан Делић: Бољи сам од Макуле

БAЊAЛУКA - Пред професионалним боксером Гораном Делићем је у суботу, 4. септембра, још један изазов на рингу. Он ће у љубљанској дворани "Спорт парк арена" боксовати један од уводних мечева великог спектакла у коме ће у главној борби вечери Словенац Јан Завец браниће титулу свјетског професионалног шампиона у велтер категорији (до 66.679 килограма) у верзији Интернационалне боксерске федерације (ИБФ) против Пољака Рафала Јакијевича. Овај меч судиће бањалучки арбитар Здравко Милојевић.

- Ријеч је о правом спектаклу, који ће преносити неколико свјетских телевизија, а карте су већ одавно распродате. Словенци ово вече бокса најављују као један од највећих спортских догађаја у овом спорту у 2010. години. Предвиђено је да мој меч траје шест рунди по три минута, а ривал ће ми бити Мађар Aтила Макула са којим сам већ боксовао 12. децембра прошле године у Спортској дворани "Борик". У том престиж мечу Макула је обуставио отпор у петој рунди, али смо се послије борбе договорили да ћемо се поново наћи на рингу. Не видим разлога да опет не тријумфујем и тако наставим са побједоносном серијом - рекао је Делић, који је у досадашња 22. професионална наступа забиљежио 22. побједе уз пет нокаута.

Aктуелни свјетски првак у крузер категорији (до 90.719 килограма) у верзији Универзалне боксерске организације (UBO), интерконтинентални првак свијета у верзији Интернационалне боксерске федерације (IBF) и европски шампион у верзији Свјетског боксерског савјета (WBF) припремао се скоро 30 дана за овај меч.

- Током љета редовно сам тренирао, али сам почетком августа почео још жешће да радим. Уз мене је читаво вријеме био и велики пријатељ кик-боксер Драженко Нинић, као и тренери Владо Милијевић и Маринко Торбица. Цјелокупне припреме обавио сам у Бањалуци, а уз редовна трчања, тактички дио припрема одрадио сам у сали Боксерског клуба Славија. Због немогућности добијања виза на идућем мечу биће практично без тренера, а из угла ће ми асистирати Нинић. Ипак, вјерујем да не би требало да буде проблема да забиљежим још једну побједу - наставио је Делић.

До краја године нашег боксера очекује и одбрана титуле првака Европе у верзији Свјетског боксерског савјета (WBF), а овај меч требало би да се одржи средином новембра у Спортској дворани "Борик".

Припреме у Пољској

Одмах по завршетку меча у Словенији, Горан Делић требало би да се запути за Пољску. Тамо одлази на позив њемачког боксера Марка Хука (рођен у Србији под именом Муамер Хукић).

- Планирано је да заједно тренирамо 15 дана, а Хук је иначе свјетски првак у крузер категорији у верзији Свјетске боксерске организације (WBO). Овакав позив се једноставно не одбија, јер сигурно ћу кроз његов начин рада на тренинзима имати много шта да научим - нагласио је Делић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана