Горан Даничић: Никада не отписујете Борац

Душан Репија
Горан Даничић: Никада не отписујете Борац

Бањалука - Најбољу партију ове сезоне рукометаши Борца м:тел пружили су када је то било најпотребније, јер су послије убједљиве побједе против Вогошће (36:21) остали у трци за шампионску титулу.

"Црвено-плави" су  практично били сатјерани у угао, али су показали менталну снагу и и те како поправили утисак из прва два меча када су поражени у Љубушком и Живиницама. Меч је преломљен на почетку другог полувремена, када је Борац увећао предност из првог дијела (15:9), а до краја меча она је нарасла на помало невјероватних 15 разлике. Баш као и пред четвртфинале Купа БиХ против истог ривала Борац је био отписан, али су рукометаши Ратка Ђурковића поново пронашли резерву и доказали да имају квалитет.

- Мотивисала су нас дешавања из Живиница јер је тренер добио плави картон и зарадио суспензију од два меча. Начуо сам приче да су нас поново отписали, а ми смо опет доказали да нас не треба отписати тако лагано, као у Купу када смо надокнадили седам голова заостатка - рекао је средњи бек Борца Горан Даничић.

Због Ђурковићеве казне екипу је са клупе водио помоћни тренер Душан Кресојевић, који је већ у првом полувремену остао без двојице играча. Ђорђе Ћелић је добио три искључења, а Срђан Мијатовић незгодан ударац у главу због чега је остатак меча пресједио на клупи.

- Овај меч смо побиједили у свлачионици. Било је ту свега послије два пораза, али те ствари треба да остану у свлачионици. Изашли смо да побиједимо и побиједили смо. Надам се да је у нама остало резерве за преостале три утакмице - рекао је Дејан Унчанин.

У другом мечу трећег кола Извиђач је савладао Коњух са 31:23 и изједначио се са Вогошћом на врху табеле. Управо је актуелни шампион идући ривал Борцу, а меч је на програму сутра у "Борику". Љубушаци су први меч добили са 28:24, па би било пожељно да Борац осим три бода слави и са већом разликом, јер је врло могуће стварање круга на крају првенствене трке. За сада су све екипе одбраниле домаћи терен, па би о пласману на табели на крају могли одлучивати међусобни сусрети и гол разлика.

Лига 4

1. Извиђач 3        2        0        1        78:71 6

2. Вогошћа ПХ   3        2        0        1        76:78 6

3. Борац м:тел     3        1        0        2        85:79 3

4. Коњух    3        1        0        2        76:87 3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана