Golobradi mladići prigrlili pehar Kupa Republike Srpske

Ivan Dragičević
Golobradi mladići prigrlili pehar Kupa Republike Srpske

Mrkonjić Grad - Košarkaši Student Igokee, odnosno juniorski tim šampiona BiH, napravili su pravu senzaciju u Mrkonjić Gradu, gdje su u finalu Kupa Republike Srpske savladali branioca trofeja Mladost rezultatom 94:84 poslije produžetka i tako došli do prvog trofeja u seniorskoj konkurenciji.

Dobar dio ove ekipe nije zašao u punoljetstvo, ali to ne smeta golobradim mladićima da na putu do uspjeha ruše mnogo iskusnije od sebe. Na papiru bi trebalo da su rivali poput Mladosti, Radnika i Borca kvalitetniji, ali su izabranici Žarka Milakovića na terenu dokazali da im je samo nebo granica. Ispunjena dvorana u Mrkonjić Gradu sportski je pozdravila nove osvajače Kupa, u čijim je redovima Dalibor Ilić bio prvo ime susreta sa 24 poena i 17 skokova.

- Prezadovoljan sam, ulazak u finale bio je uspjeh, ali kada smo dobili Radnik, znao sam da možemo i narednog rivala. Bilo nam je svejedno da li će doći Mladost ili Leotar, vjerovao sam u naše mogućnosti. Lijepo je što smo slavili na gostujućem terenu u ovakvoj atmosferi i ovo je pobjeda tima. Stali smo jedan iza drugog, ko zna da li ćemo ponovo igrati ovo takmičenje i sve su to faktori koji su nas motivisali. Drago mi je što rastemo, volio bih da u skorije vrijeme neko od nas zaigra u prvom timu Igokee - rekao je Ilić.

Mladost je u jednom momentu imala dvocifrenu prednost, činilo se da je finale odlučeno, ali je Milaković promjenom odbrane vratio svoje momke u igru. Korak po korak, gosti su se približavali rivalu, a produžetak je izborio Aljoša Janković, koji je pogodio poslije sjajne akcije. Čak 22 ubačena poena u pet minuta produžetka govore o dominaciji Student Igokee, čiji su igrači imali podršku prvotimaca, stručnog štaba i rukovodstva Igokee.

- Presrećan sam, čestitam momcima, sjajni su. Prije pet mjeseci prvi pripremni meč igrali smo protiv Mladosti, kada smo izgubili sa dvadesetak razlike. Da mi je neko prije godinu rekao da ćemo osvojiti Kup, kazao bih mu da je smiješan. Ali, ne zaustavljamo se ovdje, slijedi nam polufinalni juniorski turnir RS, zatim dvije utakmice u Prvoj ligi, pa Fajnal for juniorske ABA lige u Laktašima. Imali smo problema da poslije dobrih utakmica padnemo, tako je bilo nakon Borca i turnira u Zagrebu. Moramo naučiti igrati bitne utakmice u kratkom periodu, nema vremena za odmor - dodao je Milaković.

Dodik: Nagrade ekipi

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik bio je presrećan poslije pobjede i osvojenog trofeja, pa je obećao i nagrade akterima.

- Ponosan sam na momke, ostao sam bez riječi. Čestitam im, biće nagrada naravno, a zajedno ćemo odlučiti o tome. Kad je krenulo takmičenje u Kupu, nisam očekivao da mogu do finala, ali sam prije ove utakmice znao da svašta može da se desi - rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana