Голобради младићи пригрлили пехар Купа Републике Српске

Иван Драгичевић
Голобради младићи пригрлили пехар Купа Републике Српске

Мркоњић Град - Кошаркаши Студент Игокее, односно јуниорски тим шампиона БиХ, направили су праву сензацију у Мркоњић Граду, гдје су у финалу Купа Републике Српске савладали браниоца трофеја Младост резултатом 94:84 послије продужетка и тако дошли до првог трофеја у сениорској конкуренцији.

Добар дио ове екипе није зашао у пунољетство, али то не смета голобрадим младићима да на путу до успјеха руше много искусније од себе. На папиру би требало да су ривали попут Младости, Радника и Борца квалитетнији, али су изабраници Жарка Милаковића на терену доказали да им је само небо граница. Испуњена дворана у Мркоњић Граду спортски је поздравила нове освајаче Купа, у чијим је редовима Далибор Илић био прво име сусрета са 24 поена и 17 скокова.

- Презадовољан сам, улазак у финале био је успјех, али када смо добили Радник, знао сам да можемо и наредног ривала. Било нам је свеједно да ли ће доћи Младост или Леотар, вјеровао сам у наше могућности. Лијепо је што смо славили на гостујућем терену у оваквој атмосфери и ово је побједа тима. Стали смо један иза другог, ко зна да ли ћемо поново играти ово такмичење и све су то фактори који су нас мотивисали. Драго ми је што растемо, волио бих да у скорије вријеме неко од нас заигра у првом тиму Игокее - рекао је Илић.

Младост је у једном моменту имала двоцифрену предност, чинило се да је финале одлучено, али је Милаковић промјеном одбране вратио своје момке у игру. Корак по корак, гости су се приближавали ривалу, а продужетак је изборио Аљоша Јанковић, који је погодио послије сјајне акције. Чак 22 убачена поена у пет минута продужетка говоре о доминацији Студент Игокее, чији су играчи имали подршку првотимаца, стручног штаба и руководства Игокее.

- Пресрећан сам, честитам момцима, сјајни су. Прије пет мјесеци први припремни меч играли смо против Младости, када смо изгубили са двадесетак разлике. Да ми је неко прије годину рекао да ћемо освојити Куп, казао бих му да је смијешан. Али, не заустављамо се овдје, слиједи нам полуфинални јуниорски турнир РС, затим двије утакмице у Првој лиги, па Фајнал фор јуниорске АБА лиге у Лакташима. Имали смо проблема да послије добрих утакмица паднемо, тако је било након Борца и турнира у Загребу. Морамо научити играти битне утакмице у кратком периоду, нема времена за одмор - додао је Милаковић.

Додик: Награде екипи

Генерални менаџер Игокее Игор Додик био је пресрећан послије побједе и освојеног трофеја, па је обећао и награде актерима.

- Поносан сам на момке, остао сам без ријечи. Честитам им, биће награда наравно, а заједно ћемо одлучити о томе. Кад је кренуло такмичење у Купу, нисам очекивао да могу до финала, али сам прије ове утакмице знао да свашта може да се деси - рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана