Golman Mišić odbranio bod

Igor Stanišić
Golman Mišić odbranio bod

Bijeljina - U jednoj od najzanimljivijih utakmica četvrtog kola Premijer lige BiH Mladost iz Velike Obarske je na Gradskom stadionu u Bijeljini igrala neriješeno sa favorizovanom ekipom Sarajeva, 1:1.

Junak meča bio je golman domaćih Saša Mišić, jer je odbranio veliki broj šansi napadača gostiju, pogotovo Nemanje Bilbije.

Ključni trenutak meča bio je na samom kraju, u šestom minutu sudijske nadoknade kada je kod rezultata 1:1 dosuđen penal za Sarajevo. Loptu na bijelu tačku namjestio je Bilbija, ali je njegov šut izvanredni Mišić zaustavio i donio svom timu veliki bod.

Oba gola postignuta su u prvih 45 minuta, a zadovoljniji ovim ishodom mogu biti izabranici Dušana Jevrića iako u drugoj uzastopnoj utakmici kod kuće nisu pobijedili. U stvari, od mogućih šest, osvojili su samo bod i to protiv veoma jakog Sarajeva.

Početak utakmice pripao je gostima, već u trećem minutu Bilbija nije bio najprecizniji, potom je uzvratio Nemanja Dabić u osmom minutu, ali je Dejan Bandović bio na visini zadatka. U 14. minutu akciju su izveli Krste Velkoski i Miloš Stojčev koji je šutirao, ali je Mišić uhvatio "živu" loptu. Četiri minuta kasnije Bilbija je zahvatio loptu volejom poslije asistencije Harisa Duljevića, ali je ona otišla preko gola. Domaći su poveli u 22. minutu. Mario Barić je u svom šesnaestercu gradio loptu, ukrao mu je Dragiša Komarčević, defanzivac Sarajeva ga je faulirao, a sudija Dragan Skakić pokazao na bijelu tačku, s koje je siguran bio upravo Komarčević za vođstvo domaćina od 1:0. Radost igrača Mladosti kratko je trajala, jer je u 24. minutu poslije lijepe akcije Sarajlija izjednačio Miloš Stojčev nakon što je izašao sam pred golmana domaćih i rutinski ga savladao. U nastavku gosti su takođe vodili glavnu riječ, a Mladost je čekala svoju šansu iz kontranapada. Haris Duljević je u 47. minutu imao dobru šansu, ali je glavom šutirao pored gola. Pokušao je glavom i Samir Radovac u 60. minutu poslije centaršuta Džemaludina Berberovića s desne strane, ali je pucao preko gola. U 61. minutu, poslije kornera s desne strane, lopta je došla do Amera Dupovca, koji je iz neposredne blizine šutirao, ali se ponovo istakao Mišić. Golman Mladosti je zaustavio u dva navrata Bilbiju u 63. minutu, lopta se odbila do Stojčeva, koji je šutirao preko gola.

- Sve čestitke mojim igračima za 90 minuta koje su prikazali protiv favorizovanog Sarajeva. Borbenom i požrtvovanom igrom uspjeli smo da dođemo do veoma dragocjenog boda. Od igrača sam tražio da zonu postavimo dublje nego obično ka sopstvenom golu i to se pokazalo kao dobar potez. Poslije vođstva smo veoma brzo primili pogodak, ali nismo klonuli duhom, već smo se hrabro borili do kraja susreta. Malo je nedostajalo da u sudijskoj nadoknadi ostanemo bez boda, ali nas je sjajnom odbranom spasao golman Mišić i doveo do zasluženog remija - naglasio je šef stručnog štaba Mladosti Dušan Jevrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana