Голман Мишић одбранио бод

Игор Станишић
Голман Мишић одбранио бод

Бијељина - У једној од најзанимљивијих утакмица четвртог кола Премијер лиге БиХ Младост из Велике Обарске је на Градском стадиону у Бијељини играла неријешено са фаворизованом екипом Сарајева, 1:1.

Јунак меча био је голман домаћих Саша Мишић, јер је одбранио велики број шанси нападача гостију, поготово Немање Билбије.

Кључни тренутак меча био је на самом крају, у шестом минуту судијске надокнаде када је код резултата 1:1 досуђен пенал за Сарајево. Лопту на бијелу тачку намјестио је Билбија, али је његов шут изванредни Мишић зауставио и донио свом тиму велики бод.

Оба гола постигнута су у првих 45 минута, а задовољнији овим исходом могу бити изабраници Душана Јеврића иако у другој узастопној утакмици код куће нису побиједили. У ствари, од могућих шест, освојили су само бод и то против веома јаког Сарајева.

Почетак утакмице припао је гостима, већ у трећем минуту Билбија није био најпрецизнији, потом је узвратио Немања Дабић у осмом минуту, али је Дејан Бандовић био на висини задатка. У 14. минуту акцију су извели Крсте Велкоски и Милош Стојчев који је шутирао, али је Мишић ухватио "живу" лопту. Четири минута касније Билбија је захватио лопту волејом послије асистенције Хариса Дуљевића, али је она отишла преко гола. Домаћи су повели у 22. минуту. Марио Барић је у свом шеснаестерцу градио лопту, украо му је Драгиша Комарчевић, дефанзивац Сарајева га је фаулирао, а судија Драган Скакић показао на бијелу тачку, с које је сигуран био управо Комарчевић за вођство домаћина од 1:0. Радост играча Младости кратко је трајала, јер је у 24. минуту послије лијепе акције Сарајлија изједначио Милош Стојчев након што је изашао сам пред голмана домаћих и рутински га савладао. У наставку гости су такође водили главну ријеч, а Младост је чекала своју шансу из контранапада. Харис Дуљевић је у 47. минуту имао добру шансу, али је главом шутирао поред гола. Покушао је главом и Самир Радовац у 60. минуту послије центаршута Џемалудина Берберовића с десне стране, али је пуцао преко гола. У 61. минуту, послије корнера с десне стране, лопта је дошла до Амера Дуповца, који је из непосредне близине шутирао, али се поново истакао Мишић. Голман Младости је зауставио у два наврата Билбију у 63. минуту, лопта се одбила до Стојчева, који је шутирао преко гола.

- Све честитке мојим играчима за 90 минута које су приказали против фаворизованог Сарајева. Борбеном и пожртвованом игром успјели смо да дођемо до веома драгоцјеног бода. Од играча сам тражио да зону поставимо дубље него обично ка сопственом голу и то се показало као добар потез. Послије вођства смо веома брзо примили погодак, али нисмо клонули духом, већ смо се храбро борили до краја сусрета. Мало је недостајало да у судијској надокнади останемо без бода, али нас је сјајном одбраном спасао голман Мишић и довео до заслуженог ремија - нагласио је шеф стручног штаба Младости Душан Јеврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана