Golić na krovu svijeta

Goran Andrić
Golić na krovu svijeta

Pale - Član Kluba borilačkih sportova "Deveta četa" Miloš Golić osvojio je titulu profesionalnog prvaka svijeta u WKU federaciji u disciplini "K-1", kategorija do 90 kilograma.

Nošen gromoglasnom podrškom publike u paljanskoj dvorani "Peki" napravio preokret protiv Robina Vildhabera iz Švajcarske i na kraju jednoglasnom sudijskom odlukom zabilježio pobjedu i prigrabio šampionski pojas.

Od prve runde Golić je krenuo hrabro i uputio nekoliko dobrih udaraca, ali već u drugoj prednost je bila na strani Vildhabera. Proradio je desni kroše Švajcarca i domaći takmičar se našao u nokdaunu. Treću rundu obilježili su otvoreni udarci oba takmičara, gdje su izgubili mnogo energije. Naporne pripreme koje su trajale duže od dva mjeseca, na kraju su se ispostavile kao ključne za pobjedu Golića. Nakon što je izmorio protivnika, uputio je nekoliko sjajnih udaraca sa distance, a poslije jednog stradala je Vildhaberova arkada zbog čega je morala reagovati medicinska ekipa. Vidno izmoren, Švajcarac je uz dosta muke uspio da se održi na nogama do kraja meča, ali to je iskoristio Golić i uz kombinaciju dobrog kretanja i nekoliko direktnih udaraca obezbijedio poene i na kraju se zasluženo okitio pojasom svjetskog prvaka WKU federacije.

- Ovo je pobjeda za sve moje kolege iz kluba, sve Paljane. Prošle godine smo zajednički, oni na tribinama, ja u ringu, stigli do titule i kao što smo obećali, to smo i ponovili. Presrećan sam i nadam se da će djeca iz mog kluba krenuti istim stopama - rekao je Golić, koji je prošle godine osvojio titulu prvaka svijeta u WKF federaciji.

Centralnom meču prethodilo je devet uvodnih borbi, a poslije sjajne pobjede Golića publika je zajedno sa svojim ljubimcem proslavila pobjedu uz koncert beogradskog "OK benda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana