Голгота кошаркаша Босне: Спавају у аутобусу чешће него у кревету

Иван Драгичевић
Голгота кошаркаша Босне: Спавају у аутобусу чешће него у кревету

Сарајево - Вјероватно ниједна екипа на свијету нема пренатрпан распоред утакмица као сарајевска Босна Ројал, која је од почетка сезоне одиграла осам мечева, а у посљедњих 15 дана чак шест.

Исти темпо очекује "студенте" докле год буду играли у Европи, а то је још најмање четири седмице. Босна тренутно наступа у три такмичења, Лиги БиХ, Другој АБА лиги и ФИБА Европа купу. Ово такмичење броји 32 клуба подијељена у осам група, два најбоља пролазе даље, а Босна послије уводних пораза тешко може до другог круга. Посљедњи пораз доживјела је на свом паркету од Гронингена резултатом 43:72, што је само један од тежих губитака ове сезоне. Квалификације за Лигу шампиона неславно су завршене, јер је Лудвигзбург у два меча славио са 69 поена разлике. У наредних 20 дана Сарајлије ће одиграти десет утакмица, 8. новембра заказан је меч у Антверпену, а дан касније у Сарајеву против Теода из Тивта. Још гора ситуација је седам дана касније, Босна гостује Гронингену, а сутрадан Сплиту. Прошле седмице имала је блок мечеве, јер је у понедјељак навече гостовала Зрињском, а након 24 часа дочекала Вршац. Јасно је да тренер Александар Дамјановић нема толико широк ростер, јер за овакав распоред потребна су му два тима, што је рецимо прошле године имала Цедевита. Вјероватно сви у Сарајеву једва чекају крај европске одисеје и моле се да сви остану здрави па се поставља питање који је мотив играња четвртог по рангу међународног такмичења.

- Претешко је, чак и за нас младе играче који би требало да имамо енергију. Лоши резултати су посљедица густог распореда, али има и до тога што се још упознајемо. Све ће доћи на своје, само морамо да наставимо са радом и вјером. Немамо времена за прави тренинг, јер се утакмице редају једна за другом, али очекујем да играмо све боље и уђемо у завршницу Друге АБА лиге и домаћег првенства - рекао је најбољи играч Босне у досадашњем дијелу сезоне Драшко Кнежевић.

Мали предах и спас за играч донијеће квалификације за Свјетски куп у Кини, када ће услиједити клупска пауза од 11 дана.

Десет утакмица за 21 дан

28. октобар Зрињски - Босна

31. октобар Ле Поретл - Босна

2. новембар Динамик - Босна

4. новембар Босна - СПАРС

8. новембар Антверп - Босна

9. новембар Босна Теодо

11. новембар Радник - Босна

15. новембар Гронинген - Босна

16. новембар Сплит - Босна

18. новембар Босна - Студент

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана