Glavni konkurenti za titulu u Prvoj ligi RS igraju u Bijeljini

Igor Stanišić, Nenad Đerić
Glavni konkurenti za titulu u Prvoj ligi RS igraju u Bijeljini

Bijeljina - Najveći konkurenti za titulu u Prvoj ligi RS Zvijezda 09 i Rudar Prijedor odigraće derbi, ne samo ovog kola, već i dosadašnjeg dijela prvenstva u kojem će se vidjeti ko je u ovom trenutku bliže cilju.

Meč između ekipa, koje su najavile borbu za plasman u Premijer ligu BiH, mogao bi istaknuti tim iz etno-sela Stanišići kao glavnog konkurenta za titulu, ali i dodatno komplikovati stvari ako gosti dođu do pobjede. Zvijezda 09 trenutno ima tri boda više, ali i neugodnu tradiciju protiv "rudara", jer su izgubili u oba međusobna duela i to da nisu postigli gol. Problem za trenera domaćih Milu Lazarevića je što zbog suspenzije neće igrati kapiten ekipe Dejan Vučić, ali bez obzira na to Zvijezda želi pobjedu u derbiju.

- U goste nam dolazi jak protivnik, koji iza sebe, sem istorije koja je impozantna, ima i kvalitet koji je prepoznatljiv na našim prostorima. Rudar neće doći da se brani, Prijedorčani će ići na pobjedu koja ih ostavlja u vrhu tabele, jer je poznato da oni imaju cilj kao i mi. Naravno, mi se moramo oduprijeti istoriji i tradiciji, jer želimo dokazati da možemo igrati protiv kvalitetnih timova. Siguran sam, a i vjerujem da će moji saigrači uz pomoć publike, koju očekujem u velikom broju, imati priliku da se dokažu u direktnom duelu protiv protivnika koji zaslužuje svako poštovanje. Oslabljeni smo neigranjem Vučića, ali imamo kvalitet koji se može suprotstaviti Prijedorčanima - istakao je igrač domaćih Damjan Krajišnik.

Fudbaleri Rudar Prijedora su u seriji od dva remija, pa u derbiju žele, prije svega, da se predstave u najljepšem izdanju i da dokažu da nisu bez razloga drugu sezonu u samom vrhu elite Srpske. Prijedorčane raduje činjenica da je u kombinaciji oporavljeni Demir Jakupović.

- Čekali smo ovu utakmicu i pokazaćemo naš kvalitet, jer je ovo pravi protivnik za nas. Imaćemo dobar teren, svi smo spremni, nemamo šta da izgubimo. Ako se već zna naš cilj, a to je Premijer liga, kalkulacija nema i idemo da pobijedimo. Vjerujem u svoje saigrače i da to možemo da ostvarimo - rekao je štoper Prijedorčana Novica Petrović.

Svi mečevi osmog kola Prve lige RS na programu su u subotu od 16 časova, a sastaju se Zvijezda 09 - Rudar Prijedor, Sloboda (MG) - Sloga (D), Drina (Z) - Slavija, Sutjeska - Kozara, Podrinje - Željezničar ST, Napredak - Tekstilac K.

Prva liga

1. Zvijezda 09      7        6        0        1        13:3   18

2. Rudar Prijedor       7        4        3        0        11:6   15

3. Tekstilac K.   7        4        2        1        13:5   14

4. Drina (Z)         7        4        2        1        6:3     14

5. Sloboda (MG) 7        4        0        3        10:6   12

6. Željezničar ST       7        3        1        3        9:9     10

7. Slavija  7        2        3        2        8:8     9

8. Podrinje         7        3        0        4        7:11   9

9. Kozara   7        1        2        4        5:12   5

10. Napredak       7        1        1        5        6:10   4

11. Sutjeska         7        0        3        4        2:8     3

12. Sloga (D)       7        0        3        4        3:12   3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana