Главни конкуренти за титулу у Првој лиги РС играју у Бијељини

Игор Станишић, Ненад Ђерић
Главни конкуренти за титулу у Првој лиги РС играју у Бијељини

Бијељина - Највећи конкуренти за титулу у Првој лиги РС Звијезда 09 и Рудар Приједор одиграће дерби, не само овог кола, већ и досадашњег дијела првенства у којем ће се видјети ко је у овом тренутку ближе циљу.

Меч између екипа, које су најавиле борбу за пласман у Премијер лигу БиХ, могао би истакнути тим из етно-села Станишићи као главног конкурента за титулу, али и додатно компликовати ствари ако гости дођу до побједе. Звијезда 09 тренутно има три бода више, али и неугодну традицију против "рудара", јер су изгубили у оба међусобна дуела и то да нису постигли гол. Проблем за тренера домаћих Милу Лазаревића је што због суспензије неће играти капитен екипе Дејан Вучић, али без обзира на то Звијезда жели побједу у дербију.

- У госте нам долази јак противник, који иза себе, сем историје која је импозантна, има и квалитет који је препознатљив на нашим просторима. Рудар неће доћи да се брани, Приједорчани ће ићи на побједу која их оставља у врху табеле, јер је познато да они имају циљ као и ми. Наравно, ми се морамо одупријети историји и традицији, јер желимо доказати да можемо играти против квалитетних тимова. Сигуран сам, а и вјерујем да ће моји саиграчи уз помоћ публике, коју очекујем у великом броју, имати прилику да се докажу у директном дуелу против противника који заслужује свако поштовање. Ослабљени смо неиграњем Вучића, али имамо квалитет који се може супротставити Приједорчанима - истакао је играч домаћих Дамјан Крајишник.

Фудбалери Рудар Приједора су у серији од два ремија, па у дербију желе, прије свега, да се представе у најљепшем издању и да докажу да нису без разлога другу сезону у самом врху елите Српске. Приједорчане радује чињеница да је у комбинацији опорављени Демир Јакуповић.

- Чекали смо ову утакмицу и показаћемо наш квалитет, јер је ово прави противник за нас. Имаћемо добар терен, сви смо спремни, немамо шта да изгубимо. Ако се већ зна наш циљ, а то је Премијер лига, калкулација нема и идемо да побиједимо. Вјерујем у своје саиграче и да то можемо да остваримо - рекао је штопер Приједорчана Новица Петровић.

Сви мечеви осмог кола Прве лиге РС на програму су у суботу од 16 часова, а састају се Звијезда 09 - Рудар Приједор, Слобода (МГ) - Слога (Д), Дрина (З) - Славија, Сутјеска - Козара, Подриње - Жељезничар СТ, Напредак - Текстилац К.

Прва лига

1. Звијезда 09      7        6        0        1        13:3   18

2. Рудар Приједор       7        4        3        0        11:6   15

3. Текстилац К.   7        4        2        1        13:5   14

4. Дрина (З)         7        4        2        1        6:3     14

5. Слобода (МГ) 7        4        0        3        10:6   12

6. Жељезничар СТ       7        3        1        3        9:9     10

7. Славија  7        2        3        2        8:8     9

8. Подриње         7        3        0        4        7:11   9

9. Козара   7        1        2        4        5:12   5

10. Напредак       7        1        1        5        6:10   4

11. Сутјеска         7        0        3        4        2:8     3

12. Слога (Д)       7        0        3        4        3:12   3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана